Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Poproszono mnie o instalacje w kompie programu a mianowicie CarSoft 6.5. Programik ten miał by działać z interfejsem firmy viaken ( takowy również został mi dostarczony). Interfejs ten ma być podłączony do komputera przez przelotkę USB->RS232. Czy po podłączeniu interfejsu do przelotki powinna się palić jakaś dioda? Jak wchodzę w Carsoft i chce przeprowadzic test wyrzuca błąd otwarcia portu Com. Przelotka sprawdzona z innym urządzeniem Com śmiga. Czy potrzebuje jakiś sterownik do interfejsu czy coś?

Z góry dzięki za odpowiedź i przepraszam jak nie ten dział, lub już gdzieś było

Opublikowano
nie pamiętam już dokładnie, ale u mnie zapalała Się chyba zielona dioda na fejsie, kolego a sterowniki od przejściówki wgrałeś??
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Sterownik od przejściówki wgrany, przejściówka działa na innym urządzeniu, jaki fejs sprawdze dokładnie póżniej
Opublikowano
ja mam taki sam i też miałem problemy żeby go uruchomić, kolega Nerwus pisał mi o konfiguracji kompa w moim temacie, ale teraz jestem bez laptopa i nie mam możliwosci dalszego działania, może skontaktuj Się właśnie z Nerwusem
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Ok temat rozwiązany, wystarczyła zmiana sterownika przejściówki i zmiana w ustawieniach na port com1