Skocz do zawartości

316i Problem podczas czyszczenia silniczka krokowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem gdy podczas czyszczenia silniczka krokowego znalazłem coś dziwnego. Pokaże wam na przykładzie zdjęcia z internetu (nie patrzcie na strzałki) tylko na otwory kolektora ssącego. http://images45.fotosik.pl/1288/19f89e4d5ba8d0a7m.jpg po środku otworów widać taką blaszkę a u mnie ta blaszka leżała luźno nigdzie nie była przyczepiona.Jak patrzałem w to widać miejsce gdzie można ją zaczepić takie plastiki małe ale nie idzie jej zaczepić bo tak jakby za dużo wystają. Co z tym zrobić?? (Powiększcie sobie zdjęcie poprzez kliknięcie na miniaturkę)

____

Poprawiłem tytuł. Przeczytaj ten temat viewtopic.php?f=68&t=120678 . Następnym razem dostaniesz ostrzeżenie. /mattiss

Opublikowano

z opisu wynika ze ta klapka jest urwana, sterowana jest podcisnieniem, steruje ona dlugoscia kanalow dolotowych, kolektor do wymiany, samego mechanizmu z klapka raczej nie dostaniesz

plastiki raczej jej nie trzymaly [przynajmniej u mnie, z tym ze kolektor mam metalowy a ona jest przymocowana do metalowej przetyczki[cienki, dlugi walek]]

masz LPG?? mozliwe ze strzelilo i ja urwalo, lub w inny sposob zostala urwana

Opublikowano

ja dalem 250 czy 300, ze szrotu, ale takiego w ktorym prawie wszystko jest i jest nietanio [porownujac do cen na alle... na przyklad]

jak masz LPG nie sekwencje i urwalo od strzalu... to pewnie urwie jeszcze nie raz i pewnie nie tylko to.. wiec lepiej zmien ta instalacje :P

Opublikowano
Ale ogólnie nie odczułem różnicy w niczym bo bmw cały czas tak samo chodziło nie wiedziałem czy coś się stało. Na gazie chodzi lepiej niż na benzynie.