Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zaraz po wyjezdzie w myjni, to wg mnie dosc normalne, ze reflektory moga zaparowac, ale jesli wilgoc utrzymuje sie przez dluzszy czas, w szczegolnosci po dluzszej jezdzie, to nie jest to normalne, wilgoc powinna sie ulotnic poprzez odpowietrznik

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Nie, jeszcze nie zauwazylem, a samochod jakos co dwa tygodnie, +- myje. Az zwroce wieksza uwage...

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano
Ziomek

Jak ?

my mówimy o nowych samochodach !!! :) hehhe

Gdzie to było napisane ?

P.S.

Kiedyś to było elitarne Forum BMW, a teraz zapisują się tutaj różni tacy...

Opublikowano
Ziomek

Jak ?

Faktycznie, wolę, jakby mnie tytułowano "Zią" :twisted:

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano

Ziomek mówisz elitarne forum :) no dobra..

jak jesteśmy w temacie F25 to raczej o starych autach nie ma mowy a jak problem się powiela u kilku użytkowników ... to co wszyscy mają klejone lampy ???

jak masz pisać głupie odpowiedzi co daj na luz bo chyba nie o to tu chodzi żeby pisać byle co byle pisać, tylko jak znasz problem to zabierasz głos i tyle ..

Opublikowano

Tak Panowie. Rzeczowo, konkretnie i na temat. Jestem stosunkowo "młody" na tym forum więc nie powinienem się wymądrzać, ale forum to nie gadu-gadu do wymiany polemik.

Potwierdzam: na dole szkieł reflektorów pojawia się poziomy pas zaparowania (ok. 1,0-1,5 cm). Ewidentnie jest to problem mogący doprowadzić do zanieczyszczenia wewnętrzenej strony szkła, a dalej do "korozji" elementów reflektora. Reflektory NIE MOGĄ parować od wewnątrz. To samo miałem w Toyocie Avensis - wymienili lampy na nowe, problem dotyczył wielu aut.

• Moderatorzy
Opublikowano
Tak Panowie. Rzeczowo, konkretnie i na temat. Jestem stosunkowo "młody" na tym forum więc nie powinienem się wymądrzać, ale forum to nie gadu-gadu do wymiany polemik.

Potwierdzam: na dole szkieł reflektorów pojawia się poziomy pas zaparowania (ok. 1,0-1,5 cm). Ewidentnie jest to problem mogący doprowadzić do zanieczyszczenia wewnętrzenej strony szkła, a dalej do "korozji" elementów reflektora. Reflektory NIE MOGĄ parować od wewnątrz. To samo miałem w Toyocie Avensis - wymienili lampy na nowe, problem dotyczył wielu aut.

Popieram, powinno być rzeczowo, bez mądrzenia się i "krzywych" tekstów - jak to ma miejsce np. na Onecie lub Gazeta.pl

Wracając do tematu, w ASO powiedzieli mi, że są odpowiednie odpowietrzniki, które powinny zapobiegać takim sytuacjom, aczkolwiek sporadycznie może się pojawić para... pożyjemy zobaczymy...

Opublikowano

Witam

Odp. serwisu : Jeżeli nie pojawiają się kropelki wody to sytuacja może występować przy zmianach temperatur , jak pokażą się kropelki lampy do wymiany ..

Opublikowano
Witam

Odp. serwisu : Jeżeli nie pojawiają się kropelki wody to sytuacja może występować przy zmianach temperatur , jak pokażą się kropelki lampy do wymiany ..

Napisz proszę jakie ASO/Miasto ?

Opublikowano

z tym zaparowaniem reflektorów to tak do końca nie rozumiem-czy chodzi kolegom o zaparowanie tej szybki przed reflektorem czy w środku w soczewce xenona :?:

Do tej pory nie stwierdziłem u siebie tego typu zjawiska(może nie zwracałem na to uwagi),przy najbliższym myciu będę uważniejszy.

• Moderatorzy
Opublikowano
z tym zaparowaniem reflektorów to tak do końca nie rozumiem-czy chodzi kolegom o zaparowanie tej szybki przed reflektorem czy w środku w soczewce xenona :?:

Do tej pory nie stwierdziłem u siebie tego typu zjawiska(może nie zwracałem na to uwagi),przy najbliższym myciu będę uważniejszy.

Oczywiście, że chodziło o szybkę oddzielającą lampę od świata... tak przy okazji to nawet w insturkcji pisze, że może zaparować, niemniej jednak spływająca woda o ile się taka pokarze to oznaka, że coś jest nie tak.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W związku z tym że i w moim samochodzie zaczeły parować lampy przednie udałem się do serwisu.

Odpowiedz jest następująca:

Najpierw wyjmują lampę,suszą i wymieniają odpowietrzniki,uszczelki pokrywy.

jeżeli parowanie będzie dalej występować - wymiana lamp.

• Moderatorzy
Opublikowano
W związku z tym że i w moim samochodzie zaczeły parować lampy przednie udałem się do serwisu.

Odpowiedz jest następująca:

Najpierw wyjmują lampę,suszą i wymieniają odpowietrzniki,uszczelki pokrywy.

jeżeli parowanie będzie dalej występować - wymiana lamp.

Podaj proszę w jakim serwisie byłeś?

• 5 tygodni później...
Opublikowano
Świlcza-Rzeszów.

O, moj ulubiony serwis. :)

Kiedyś było tak: