Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o pomoc auto gdy postoi trochę dużej np.10min to zapala na 3 cylindrach i po 2 sekundach zaczyna chodzić normalnie na 4 ;] a gdy nim jadę to potrafi tak jakby przerwać na chwile na jednym cylindrze dużo pali na 5 l na spokojnie zrobiłem 35km ;// i zauważyłem że jak staje na skrzyżowaniu to z mojego tłumika leci spor dymu nie jest to biały dym tylko taki szarawy lekko wpadający w niebieski, oleju nie bierze na 10 000km dolałem 400ml to raczej norma...

wymieniłem:

-swiece

-przewody

-uszczelkę pod głowicą bo myślałem że to przez wodę która się tam może dostawać... jak już robiłem uszczelkę to wymieniłem pasek rolki i pompę wody na nową.

i jest to samo....

Opublikowano
po odpaleniu i zgaszeniu auta wszedłem pod auto i na kolektorze wydechowym zobaczyłem ślady benzyny lecące z pod uszczelki ;]
Opublikowano
regulator jest w porządku chyba, na odpalonym jak wyciagąm wężyk z kolektora ssącego to praca się zmienia ale nie wiele i benzyna się z niego nie leje więc mebrana powinna być w porzadku .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano