Skocz do zawartości

Poważny problem M43B18 318i m43

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o pomoc auto gdy postoi trochę dużej np.10min to zapala na 3 cylindrach i po 2 sekundach zaczyna chodzić normalnie na 4 ;] a gdy nim jadę to potrafi tak jakby przerwać na chwile na jednym cylindrze dużo pali na 5 l na spokojnie zrobiłem 35km ;// i zauważyłem że jak staje na skrzyżowaniu to z mojego tłumika leci spor dymu nie jest to biały dym tylko taki szarawy lekko wpadający w niebieski, oleju nie bierze na 10 000km dolałem 400ml to raczej norma...

wymieniłem:

-swiece

-przewody

-uszczelkę pod głowicą bo myślałem że to przez wodę która się tam może dostawać... jak już robiłem uszczelkę to wymieniłem pasek rolki i pompę wody na nową.

i jest to samo....

Opublikowano
Sprawdź sonde lambda. Według mnie jest uszkodzona i dlatego takie objawy.
Opublikowano
  • Autor
po odpaleniu i zgaszeniu auta wszedłem pod auto i na kolektorze wydechowym zobaczyłem ślady benzyny lecące z pod uszczelki ;]
Opublikowano
sprawdz regulator ciśnienia w listwie wtryskowej
Opublikowano
  • Autor
regulator jest w porządku chyba, na odpalonym jak wyciagąm wężyk z kolektora ssącego to praca się zmienia ale nie wiele i benzyna się z niego nie leje więc mebrana powinna być w porzadku .
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Na spalanie ma wpływ taki zawór, przy kolektrze ssącym, od podciśnienia czy coś takiego. Warto go sprawdzic.

Nr. 1 http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA91&mospid=47437&btnr=11_1383&hg=11&fg=15