Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem natury technicznej. Mam BMW E36 z silnikiem 2.5 TDS. Samochód rozpędza się tylko do 120km/h. Do wyższych prędkości rozpędza się znacznie wolniej. Podejrzewam że winny temu jest filtr paliwa. Jakiego filtra najlepiej użyć, na jaki filtr wymienić: Knecht czy Febi??

______

Poprawiłem tytuł. Proszę się na przyszłość stosować do: viewtopic.php?f=68&t=120678 /mattiss

Opublikowano (edytowane)
Chodzi mi o to że zastanawiam się jakiej marki filtr wybrćc bo wiadomo że jeden może być lepszy od drugiego. No i drugie pytanko.. co ile mniej więcej się taki filtr wymienia?? Czy liczy sie się ilość kilometrów przejechana na jednym filtrze czy liczy się jego czas użytkowania?? Do ilu kilometrów mozna przejechać na jednym filtrze?? Patrzyłem i szukałem na forum ale nigdzie nie mogę znaleźć o tym informacji. Z gry dzięki za pomocne informacje lub linki do nich :) Edytowane przez Maverick82
Opublikowano
Ja filtr wymieniam co 2-gą wymianę oleju, testowałem różnych firm i nie ma różnicy. Jak ktoś wymienia co 100 tys to mogę się zgodzić a przy częstych zmianach NIE MA.
tel. 514.99.46.99