Skocz do zawartości

problem e36 m43b16 zamula ..! prosze pilnie o pomocy...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie , mam pytanie ...zauważyłem dziś po podróży pod maska że brakuje mi pewnego elementu który znajduje sie na silniku "ala tunel" pod ktorym jest linka gazu ...auto zrobilo dzis 1000km i powiem szczerze ze zamlula mi strasznie , tak jakby było za długa linka .

Widze teraz tam linke i jakas sprężynke ...luźną...tam sie ją jakąś naciąga ?

Opublikowano
http://i44.tinypic.com/dq57xf.jpg tak to widzisz? poluzowała Ci się linka gazu, spróbuj ją wyciągnąć na końcu widełek i zawiązać na supeł (skrócić) jak to jest z regulacją to nie wiem, ale na pewno ktoś Ci zaraz pomoże
Opublikowano
u mnie to wyglada toroche inaczej a mianowicie , http://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/19/68/88/77/1968887744 nie mam mianiowicie tego tego calego czarnego elementu ;/;/;/
Opublikowano

A to nie jest tylko osłona? w moim m40 też powinna być, ale spokojnie jeżdżę bez.

Przed wyjazdem miałeś tę osłonę, a teraz nie masz?

Opublikowano
no "wyfruneła" ;/ jezdzilo auto super...poki to było zachowane , tylko to uciekło i dynamika spadla i auto pali wiecej ...;/ 12l na trasie ;/
Opublikowano
Może coś z przepustnicą? słabo się znam, poczekaj chwilę, to na pewno ktoś Ci pomoże :cool2:
Opublikowano
Może coś z przepustnicą?

bylem teraz jeszcze sie przyjżeć , sprawa wyglada tak ze linka jest naprężona tylko jakby tej oslonki nie bylo górnej.. ale jakas sprężynka tam lata..;/ hmmm ,bylem sie jeszcze przejechac żandych problemów z obrotami nie ma , wszystko okej w sumie ...

Opublikowano
coś Ci raczej w tej łapce strzeliło i wywaliło osłonkę - ergo - brak osłonki jest skutkiem a nie przyczyną. Podkreślam, że to jest wróżenie z fusów.