Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z moją 316 ponieważ po odpaleniu jej na benzynie falują obroty przełączę na gaz trochę się to zmniejszy ale i tak faluje. I np. jak jest na luzie minimalnie mu depnę to jak schodzi z obrotów to zatrzyma się przy 2tys i po chwili dopiero spadną. Jest to wkrzuające bo podczas jazdy jak mu depnę naduszę sprzęgło i chcę zmienić szybko bieg to ciężko wchodzi ponieważ obroty ma około 2, 2,5tys.

I mam takie pytanie niedotyczące tego. Ile taka zdrowa 316 coupe wyciśnie na maxa?

Opublikowano
jak będziesz tak dusił sprzęgło to niedługo będziesz miał sprzęgło i skrzynie do wymiany. sprzęgło nawet przy szybkiej zmianie biegów wciska się do końca a że obroty są podwyższone to normalne. Sprawdź silniczek krokowy i czy układ doprowadzający powietrze jest szczelny
Opublikowano
jak będziesz tak dusił sprzęgło to niedługo będziesz miał sprzęgło i skrzynie do wymiany. sprzęgło nawet przy szybkiej zmianie biegów wciska się do końca a że obroty są podwyższone to normalne. Sprawdź silniczek krokowy i czy układ doprowadzający powietrze jest szczelny

A gdzie ja napisałem jak naciskam sprzęgło? przecież to normalne że naciskam do końca. Tylko chodzi mi o to że jak jadę dosyć szybko naduszę sprzęgło (normalnie do końca) to obroty na chwile staną przy 2,5 - 2 tys obr. i dlatego pytam co to może być na luzie tak samo robi.

Opublikowano
więc ci napisałem żebyś sprawdził silniczek krokowy poszukaj na forum bo jest dużo tematów o tej usterce. A poza tym to pierwszy raz widzę takie słowo jak "nadusić sprzęgło" więc następnym razem pisz po ludzku bo nikt tu nie jest jasnowidzem żeby rozszyfrowywać twoje słownictwo
Opublikowano
sprawdz odme(odpowietrznik skrzyni korbowej)jest on z prawej strony z tylu silnika taki czarny okragly plastik. mi tak nie chciala schodzic po wymianie ok.