Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Dziś szybko wystartowałem i tylko coś walnęło konkretnie , już zauważyłem urwana poducha po prawej stronie a druga sprawa jak miałem go jeszcze odpalone to cały drżał do tysiąca obrotów chodzi a potem sie dławił i zgasł a teraz już go nie można nawet odpalić. i moje pytanie brzmi czy przy urwanej poduszce będzie gasł silnik?? Edytowane przez bythomas1
Opublikowano
Dziś szybko wystartowałem i tylko coś walnęło konkretnie , już zauważyłem urwana poducha po lewej stronie a druga sprawa jak miałem go jeszcze odpalone to cały drżał do tysiąca obrotów chodzi a potem sie dławił i zgasł a teraz już go nie można nawet odpalić. i moje pytanie brzmi czy przy urwanej poduszce będzie gasł silnik??
Opublikowano
Poduszki są odpowiedzialne tylko i wyłącznie za drgania silnika.I trzymają silnik na swoim miejscu .A może jak urwała się poduszka,silnik się przechylił na jedną stronę.I pękła guma od przepływomierza,lewe powietrze takie by były objawy :norty: .Sprawdz i daj znać.
Opublikowano

chodzi o to ze jak zerwałem kapcia to zaczeła mi tył podskakiwać i wtedy walneła poducha i na jedynce jechał do 1000obr a jak przygazowałem to zgasł, no już sam nie wiem. zadna dodatkowa kontrolka sie nie swieci , a poduszki powietrzne nie wystrzeliły, wszystkie bezpieczniki OK

A drugi jaki miałem problem to cała buda drgała ale to jeszcze przed urwanie poduchy to robi dwumas czy koło pasowe ??

http://www.clubtt.pl/ogallne/5755-przedziwny-problem-czujnik-uderzeniowy.html

u mnie wygląda to niewiecej tak samo tylko ze nie gasł sam tylko dopiero po dodaniu gazu.

Idę odłączyć klemy i za chwile dam znać.

Opublikowano
chodzi o to ze jak zerwałem kapcia to zaczeła mi tył podskakiwać i wtedy walneła poducha i na jedynce jechał do 1000obr a jak przygazowałem to zgasł, no już sam nie wiem. zadna dodatkowa kontrolka sie nie swieci , a poduszki powietrzne nie wystrzeliły, wszystkie bezpieczniki OK

A drugi jaki miałem problem to cała buda drgała ale to jeszcze przed urwanie poduchy to robi dwumas czy koło pasowe ??

http://www.clubtt.pl/ogallne/5755-przedziwny-problem-czujnik-uderzeniowy.html

u mnie wygląda to niewiecej tak samo tylko ze nie gasł sam tylko dopiero po dodaniu gazu.

Idę odłączyć klemy i za chwile dam znać.

NIC NIE POMOGŁO ROZŁĄCZENIE AKUMULATORA

CO ZAUWAŻYŁEM PRZY TEJ PODUSZCZĘ JEST CHYBA MASA ODŁĄCZONA

A CZUJNIKA PODOBNO NIE MA OD WCZĄSÓW a jak by był to był był pod tylną kanapą a jest tylko SENSOR AIRBAG