Skocz do zawartości

E30 Touring Pomocy w nagłośnieniu autka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witka tak jak w temacie, macie jakieś propozycje co do montażu głośników w taki autku. Przód chyba wstawię 16 w drzwi, tylko co z tyłem 10 to grac raczej nie będą za fajnie. Nie chcę tracić za dużo miejsca w bagażniku, podpatrzyłem na allegro obudowy z mdf np. coś takiego http://allegro.pl/obudowa-pod-subwoofer-do-peugeot-407-basser-i1997005258.html
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Hej. Czego oczekujesz, jaki rodzaj muzyki słuchasz oraz ile masz na to $ :)?
Opublikowano
  • Autor

Ogólnie to słucham wszystkiego rodzaju muzyki (od disco polo po metal) :whistle:

Oczekiwania nie zależy mi na łub łub na światłach, nie wybieram się na żadne zawody, codzienne słuchanie muzy w podróży bez niepożądanych dźwięków. Tak jak wyżej napisałem bez dużej straty przestrzeni. :nienie: Budżetu nie określam

Opublikowano
Do prawidłowego nagłośnienia głosniki z tyłu są zbędne. Odseparowany system przedni oparty na 16cm wooferku + subbas choćby 20cm pasujący do zabudowy którą pokazałeś. Skup się na prawidłowym montażu tj przygotowaniu drzwi. Proponuję jednak określić budżet.
Opublikowano
  • Autor
Co do kwoty którą chcę przeznaczyć, to tak do 5tys. bez jednostki sterującej
Opublikowano

Sprzet nowy czy uzywany ?

Montaz w zakładzie CA czy we własnym zakresie ?

Opublikowano
  • Autor
montaż samodzielny, sprzęt raczej nowy, nie zamierzam zmieniać przez dłuższy czas
Opublikowano

1. Porządnie wytłum drzwi, stwórz możliwie szczelne środowisko dla pracy mid-woofera

2. Prawidłowo ukierunkuj tweetery

Zaczałbym od zakupienia radia, wzmacniacza i zestawu przedniego a po montażu i 3 tygodnia dokupienie subwoofera.

Przykladowy zestaw z możliwością wykorzystania zalet systemu aktywnego

Alpine 9887r

Morel Tempo 6

μ-Dimension μ-Jr. 4-300