Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Kupiłem Bmw 318d E46 2002r i mam dość poważny problem z mocą silnika...Bmw jest strasznie słabe zbiera się od zera gorzej niż golf 3 1.9 Y 64KM.

Jak ruszam ze świateł to każde auto mnie wyprzedza......Jade na trasie równą prędkością chce przyspieszyć daje pedał w podlogę a auto praktycznie żadnej reakcji.....

Nie wyświetla się zaden check engine ani nic......

Auto odpala bez problemu......

Czyściłem dzis egr lecz nie wiedziałem za bardzo jak sie do niego dobrac ale zadnych zmian......

Nawet jak odepnę wtyczkę od egr to też żadnych zmian.....

Nie wiem co mam już robic BMW a dynamika jak w starym Żuku.....

Mało tego to po wyczyszczeniu tego egr zapaliła mi się jakaś żółta kontrolka chyba od płynu do chłodnicy..

Zauważyłem ze jak autko chodzi na wolnych obrotach to czasami zaczyna jakby świszczeć jak jakby sie włączało turbo.....

Już mi ręce opadają....

Opublikowano

kolego masz multum tematów dotyczacych braku mocy w 320d/318d...

do sprawdzenia na szybko:

- przeplywka (na 4 biegu z butem w podłodze ekomizer pokazuje 20l)??

- przewody podcisnienia (szczelność)

- zaworki egr i turbo

a poza tym podłącz auto pdo kompa....

wpisz w google 320d brak mocy i masz lektury na całe świeta tylko pamietaj zrób sobie przerwe na kolacje wigilijną :cool2:

Opublikowano

wpisz w google 320d brak mocy i masz lektury na całe świeta tylko pamietaj zrób sobie przerwe na kolacje wigilijną :cool2:

Tak to jest z tą nowoczesną techniką... jak bomba zegarowa.

POZDRAWIAM MANIAKÓW BMW 🙂

Z BMW od 2004roku. Na forum od 2005r.