Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
koło dwu masowe czy może być przyczyną drgań auta też przy obrotach 2,2 tyś ? auto ma delikatne wibracje na postoju czasem delikatne czasem mocniejsze bmw e39 2,5benzyna
Opublikowano
poduchy nowe :( wszystko jest ok. czasem drgania są słabsze czasem mocniejsze najbardziej są odczuwalne przy około 2,2 tyś i przy około 1,6 tyś no i na luzie
Opublikowano

to jak najbardziej może być dwumas i pewnie tak jest. Jaki przebieg ma auto?

Czy przy ruszaniu z powolnym odpuszczaniem gazu słychać dziwne dźwięki lub telepie delikatnie budą/silnikiem?

Opublikowano

Jeśli przebieg prawdziwy to i tak całkiem długo wytrzymało - pewnie jeszcze z pierwszego montażu jest. Koło 200 tys pada oryginalne sprzęgło i dwumas najczęściej, w zależności oczywiście od tego jak było traktowane...

Będzie trzeba pewnie zajrzeć głębiej do portfela... :(

Opublikowano
nie polecam tanich zamienników znajomemu padło oryginalne i tak na szybko jakieś za 150 -200zł założył,nawet roku nie pojeździł.
Opublikowano
jak kupiłem samochód wszystko było ok :) no ale lekkiej nogi to ja nie mam :) najczyściej kręcę auto do 4 5 tyś lubię po głupieć palenie opon jazda bokiem czy bączki hmm no właśnie szukam używki i niby mam okazje tanio kupić z samochodu z przebiegiem 85 tyś i facet daje mi gwarancje na nie ze na pewno będzie dobre. Koledzy a da się jakoś poznać czy dwu masa jest w naprawdę dobrym stanie jeśli jest już wymontowywana ? niby sprzedawca zapewnia mnie ze jeździł samochodem przed rozbiórka bo kupował sam z niego cały silnik i skrzynie ale założył sam silnik bo skrzynia była dobra jego a resztę chce sprzedać
Opublikowano
No da się - trzeba sprawdzić luzy na dwumasie...chociaż i tak jest to dosyć "orientacyjne" ;)
Opublikowano
Nie, ze zdjęcia nic nie wyczytasz - jedynie czy nie leżało gdzieś w szopie 2 lata. W dwumasie istotne jest czy ma luzy i sprężynuje, a to możesz sprawdzić tylko mając je w ręku lub na wierzchu przy zdjętej skrzyni...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
dla zainteresowanych przyczyną było koło dwu masowe po zmianie wszystkie problemy zniknęły :) pozdrawiam :)