Skocz do zawartości

koło dwu masowe problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
koło dwu masowe czy może być przyczyną drgań auta też przy obrotach 2,2 tyś ? auto ma delikatne wibracje na postoju czasem delikatne czasem mocniejsze bmw e39 2,5benzyna
Opublikowano
moze miec ale nie jest powiedziane ze to musi byc dwu masa moga tez byc poduchy do wymiany
Opublikowano
  • Autor
poduchy nowe :( wszystko jest ok. czasem drgania są słabsze czasem mocniejsze najbardziej są odczuwalne przy około 2,2 tyś i przy około 1,6 tyś no i na luzie
Opublikowano

to jak najbardziej może być dwumas i pewnie tak jest. Jaki przebieg ma auto?

Czy przy ruszaniu z powolnym odpuszczaniem gazu słychać dziwne dźwięki lub telepie delikatnie budą/silnikiem?

Opublikowano
  • Autor
230 tyś delikatnie ale jest
Opublikowano

Jeśli przebieg prawdziwy to i tak całkiem długo wytrzymało - pewnie jeszcze z pierwszego montażu jest. Koło 200 tys pada oryginalne sprzęgło i dwumas najczęściej, w zależności oczywiście od tego jak było traktowane...

Będzie trzeba pewnie zajrzeć głębiej do portfela... :(

Opublikowano
nie polecam tanich zamienników znajomemu padło oryginalne i tak na szybko jakieś za 150 -200zł założył,nawet roku nie pojeździł.
Opublikowano
  • Autor
jak kupiłem samochód wszystko było ok :) no ale lekkiej nogi to ja nie mam :) najczyściej kręcę auto do 4 5 tyś lubię po głupieć palenie opon jazda bokiem czy bączki hmm no właśnie szukam używki i niby mam okazje tanio kupić z samochodu z przebiegiem 85 tyś i facet daje mi gwarancje na nie ze na pewno będzie dobre. Koledzy a da się jakoś poznać czy dwu masa jest w naprawdę dobrym stanie jeśli jest już wymontowywana ? niby sprzedawca zapewnia mnie ze jeździł samochodem przed rozbiórka bo kupował sam z niego cały silnik i skrzynie ale założył sam silnik bo skrzynia była dobra jego a resztę chce sprzedać
Opublikowano
No da się - trzeba sprawdzić luzy na dwumasie...chociaż i tak jest to dosyć "orientacyjne" ;)
Opublikowano
  • Autor
aha a tak wizualnie to pewnie nie chodzi mi o zdjęcie
Opublikowano
Nie, ze zdjęcia nic nie wyczytasz - jedynie czy nie leżało gdzieś w szopie 2 lata. W dwumasie istotne jest czy ma luzy i sprężynuje, a to możesz sprawdzić tylko mając je w ręku lub na wierzchu przy zdjętej skrzyni...
Opublikowano
  • Autor
aha dzięki za podpowiedzi :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
dla zainteresowanych przyczyną było koło dwu masowe po zmianie wszystkie problemy zniknęły :) pozdrawiam :)
Opublikowano
jakie kupiłeś, gdzie i za ile?
Opublikowano
  • Autor
kupiłem od kolegi z forum za 150 zł:)