Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z automatycznym zamykaniem i otwieraniem drzwi tzn przez pilota próbowałem zaprogramować ponownie kluczyk ale nie działa po prawidłowym programowaniu kluczyka drzwi powinny sie zamknać i otworzyc niestety tak sie nie dzieje kontrolka przy pilocie świeci podczas wciskania guzików tak wiec sygnał jest wysyłany. Wraz z tym problemem pojawił sie drugi tzn nie gaśnie mi podświetlenie elementu którym włanczam światła to pokretło z lewej strony i kwadracik na ktory jest wyswietlana ilsoć przejechanych kilometrów nawet po wyjeciu kluczyka i zamknieciu drzi i przez noc dosyc mocno ucierpiał na tym akumulator bo ledwo co kreci teraz;/ Jaka moze byc tego przyczyna ? gdzie szukac rozwiazania?

Zapomniełem jeszcze dodać że miejsce komputera pokładowego jest podśqwietlane ale nic nie wyświetla ani godziny a nikilometrów.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wystarczyłop zresetować komputer żeby podświetlanie gasło po wyłaczeniu świateł. Niestety pozostał problem z zamykaniem samochodu z pilota ;/ Nadal nei da sie go zaprogramować ;/ Od dłuższego czasu nie mam podświetlania tablicy Rejestracyjnej ponieważ przepaliły mi sie te blaszki;/ czy może mieć to jakis związek z zaprogramowaniem kluczyka?
Opublikowano
MOZE POPROSTU ZLE PROGRAMOJESZ KLUCZYK.JA OSTATNIO MIALEM TO SAMO TYLKO U MNIE DZIALO TO LOSOWO I OKAZALO SIE ZE MAM DO REMONTU MODUL KOMFORTU KTORY JEST ODPOWIEDZIALNY ZA CENTRALNY ZAMEK I SZYBY ! A CZY GUZIK W KABINIE DZIALA BEZ PROBLEMÓW I ZAMYKA WSZYSTKIE DZRZWI
Opublikowano

Tak działą ten guzik zamykaja sie wszystkie.

1. Wsiąść i zamknąć drzwi kierowcy.

2. Kluczyk zapłonu obrócić w zamku kierownicy na chwile (max. 5 sek.) w położenie 1 i z powrotem ustawić na 0.

3. Przycisk 1 pilota (otwieranie drzwi) nacisnąć i przytrzymać. Przycisk 2 (zamykanie) nacisnąć krotko trzykrotnie raz za razem w ciągu 10 sek. nie puszczając przy tym przycisku 1.

4. Puścić przycisk 1.

5. Centralne ryglowanie sygnalizuje ryglując i natychmiast odryglowując, ze inicjalizacja pilota jest skuteczna.

A w ten sposób próbuje zaprogramować kluczyk zreszta robiłem to wczesniej jezeli była taka potrzeba i wszystko grało.

I niestety punkt 5 nie wystepuje podczas próby zaprogramowania;/

Opublikowano
TO ZRÓB TO SAMO TYLKO W ODWROTNEJ KOLEJNOSCI NP TRZYMASZ PRZYCISK DO ZAMYKANIA 3 RAZY PRZYCISK OTWIERANIA JAK NIE POMAGA TO TRZYMAJ PRZYCISK OTWIERAZNIA I 3 RAZY PRZYCISK ZAMYKANIA PRÓBUJ PARE RAZY JAK SIE NIE UDA TO DAJ DO ELEKTRYKA MODUL NIECH SPRAWDZI UMNIE TAK BYLO POZDRAWIAM