Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegów:) Ostatnio jeździłem nowym X3 i zaciekawiło mnie podświetlenie klamek wewnętrznych. Czy do E90 był taki pakiet? Czy można kupić taką klamkę z podświetleniem? Chodzi mi aby było ORI gotowe do montażu:) Z góry dzięki i pozdrawiam:)
Opublikowano
Mozesz kupic same diody (np od z4) i zamocowac je w klamkach. Kazdy bardziej wykwalifikowany elektryk Ci to zrobi.
Beste Maschine der Welt
Opublikowano
Ja mam u siebie ten pakiet,dodatkowo podswietlanie jest tez pod drzwiami i nie wiem jak u innych tez mam tablice podswietlane na bialo,w x3 chyba takze dodatkowo podloga z tylu. Co do instalacji takiego oswietlenia nie mam pojecia.Ale widzialem takie oswietlenie w e90 z 2006 lub 7 jak sie nie myle.
Opublikowano
Podswietlane klamki sa jak sie ma Lichtpaket, nie mam pojecia czy da sie to dolozyc, wydaje mi sie ze tak to w sumie nie taka filozofia zamontowac cztery diody.
Opublikowano
A koledzy powiedzcie jak taka dioda wygląda? To jest jak światłowód? Możecie jakieś foto zapodać? Dodam że najlepiej jak by było ori wszystko podłącze sobie najwyżej sam? Nie wiecie czy są takie gotowe klamki? Może mógł by ktoś sprawdzić w katalogu jeśli ma dostęp:)
Opublikowano
Zewnętrzne też właśnie mam a mi chodzi o wnętrze. Z jakiego innego bmw można to zaadoptować? Jakiś numer lub fote jeśli ktoś coś ma:)
Opublikowano

Dzięki kolego ale nie o to mi i tak chodzi. Chodzi mi o same podświetlenie klamek wewnętrznych a tu są tez fajne ale światłowody tapicerki które oświetlają całe drzwi wewnątrz tak jak jest to w F10:) Mi chodzi o takie coś co montuje się w obudowę klamki lub klamkę z innego bmw z tym tez oświetleniem:) Dla ułatwienia dodam fote z f10 tam jest to oświetlenie klamki:http://img593.imageshack.us/img593/8615/klamkag.jpg

Może ktoś z kolegów podpowie co tam wykorzystać z ori elementów innego bmw aby to przeszczepić? Ewentualnie czy są oryginalne klamki takie do e90 z podświetleniem wtedy nie było by problemu:)

Opublikowano

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=XH71&mospid=53595&btnr=51_7844&hg=51&fg=50

Element nr 2 i nr 3 to klamka z otworem na lampke led i wspomniana lampka led. Mało prawdopodobne aby miała takie same wymiary jak z E90 i pasowała. Pozostaje oczywiście kwestia druciarstwa - podłączenie napięcia. Szczerze mówiąć jak chcesz to mieć zrobione na ori częściach to gra nie warta świeczki, bo nie ma takich klamek dedykowanych do żadnego BMW z serii 3.