Skocz do zawartości

318i 200r 1.8 - kasowanie informacji serwis oil - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, znowu mam problem :P

Dzis zostaly wymienione wszystkie plyny w moim aucie i chcialem skasowac ikonke serwice oil, jak to zrobic wyczytalem w 'Sam Naprawiam BMW E46 PL' robilem wszystko zgodnie z instrukcja i miala zaswiecic sie informacja 'Re' ale sie zaswicila 'test' czy cos w tym stylu i gdy robilem dalej nagle zaswiecily sie wszystkie kontrolki, liczniki wszystkie sie przesunely do maximum i spowrotem i wszystko sie wylaczylo i bylo ok. Od razu po tym odpalilem auto i zauwazylem ze obroty silnika sa za niskie :( powinny byc okolo 1000 a sa na okolo 800- 900 przy czym swiatlo lekko miga tak jakby zaraz chcialo zgasnac... :( pomocy jak to przywrocic zeby obroty byly okolo 1000. I jeszcze jedne pytanie jak w tym modelu mam skasowac informacje service oil bo niestety ale ta instrukcja z tej ksiazki nie dziala...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zapewne robiłeś to przekręcając kluczyk na pozycję 2 a powinieneś przekręcić na 1 tak jak tu :

A tu masz pokazane jak wejść do ukrytych funkcji OBC gdzie już byłeś przez przypadek:

Opublikowano
jak można zresetować te za niskie obroty, skoro zmieniono je przez przyciski testu?

Nie jestem specjalistą, ale wydaje mi się nie możliwe, aby zmienić obroty na biegu jałowym przy pomocy któregoś z testów. Mogę się mylić, więc jak coś proszę o poprawę mojej wypowiedzi.

• Zasłużeni forumowicze