Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wyczytałem ostatnio w gazecie "motor" (nr.14/2011 - 04.04.2011 r.) o akcji serwisowej jaka była prowadzona w niektórych modelach E65 a także BMW serii 5 i 6

Data produkcji: od 20.08.2001 r. do 30.11.2009

Zgłoszona usterka: z pompy wspomagania hamulców może przedostawać się olej do serwa i uszkodzić membranę.

Efekty usterki: pojazd będzie hamował tylko przy większym nacisku na pedał.

Wg gazety: 326 sztuk posiadał lub posiada taką usterkę.

Jeśli ktoś wie coś na ten temat to proszę o kontakt:

Pozdrawiam

Opublikowano
Skorzystałem z tej akcji serwisowej w czerwcu tego roku . Tez dowiedziałem się o tym czytając archiwalne strony forum BMW, tam było nawet napisane iż BMW Polska miała niby wysyłac pisma -zawiadomienia o takiej akcji....Zatelefonowałem do ASO ,podałem temat , markę i VIN pojazdu .Oddzwonili do mnie po godzinie zawiadamiając o terminie przeprowadzenia usługi. Odstawiłem auto i po 5 godzinach odebrałem auto po tym serwisie w dodatku odkurzone, umyte i z gadżetem -niespodzianką wewnatrz auta. Nie pamiętam strony internetowej ,ale ja osobiscie przed wykonaniem telefonu wpisałem "tam" vin i byłem na 100% pewien ,że moj pojazd powinien poddany być tej akcji serwisowej.Oczywiście wszystko gratis.
Opublikowano

Dziekuję za wyczerpująco odpowiedz na pytanie:)

Sprawdziłem swoją Bmke, mojego nr. VIN nie ma na liście auto posiadających usterkę:)

Pozdrawiam

SM

Opublikowano

Witam

Jestem "szczęśliwym" posiadaczem X5 z USA rocznik 2009

Otrzymałem zaproszenie z BMW Polska do zgłoszenia sie z samochodem do najbiższego ASO w celu wykonania naprawy serwisowej.

W dniu dzisiejszym , po długo wyczekiwanym terminie pojawiłem sie w BMW Inchcape Warszawa .

Samochód zostawiłem o 9:30 z terminem odbioru na g.14.

Przed g. 14 zadzwonił miły pan i poinformował, iż moje auto będzie gotowe na g.17, później kolejny telefon - 18 :30 - auto gotowe.

O 18 :30 pojawiłem sie w serwisie, auta na placu nie było. Dopiero po kilku minutach oczekiwania ,wbiegł zadyszany serwisant - jest coś nie tak ,pali się kontrolka silnika. !!!

Pojazd wrócił "na warsztat", błąd "skasowany" ., otrzymuję klucze , wsiadam do samochodu , odpalam.......pali sie kontrolka silnika. !!!!

Jest g. 19:15. serwisanici idą do domu.....a przesympatyczny pan z serwisu..... można jechać , bo i tak dziś już nic się nie da zrobić.

Diagnoza wykazała na błąd czujnika spalania. Mówię sympatycznemu panu że oddawałem auto sprawne , a teraz mam święcący problem.

Jutro rano mam sie zgłosić ponownie !!!

Jakaś masakra , oddałem sprawny samochód , otrzymałem natomiast niesprawny !!!

Może ktoś miał podobne problemy

Opublikowano

Uroki ASO kolego :) współczuje

moje 745li miało ta akcje serwisowa w USA robiona