Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam pytanie do uzytkownikow 3.0 d. Co moze byc przyczyną tak zroznicowanego spalania w trakcie jazdy miejskiej, które oscyluje pomiedzy 11,5 a 13,5 l automat. Wydaje mi sie to troche dziwne ponieważ zawsze jezdżę w taki sam sposób tzn nie uzywam buta zbyt mocno (raczej wogóle) czynniki zewnetrzne raczej zblizone(nateżenie ruchu miejskiego) a spalanie bywa tak rozbiezne. Co ciekawe w trasie jadąc między 90 - 110 bez gwałtownych przyspieszen spala nawet 6,2 l ( zasadniczo to nieprawdopodobne ale to fakt). Nie wiem czy to moze miec wpływ ale zauwazylem, że webasto, ktore podczas zimnych dni dawało oznaki zycia (tzn przez chwile po rozruchu wydobywal się od strony kierowcy lekki dymek) w chwili obecne zamilklo (mam nadzieje ze nie na zawsze :D ).

Czy macie jakies sugestie?

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano
Różnicą w spalaniu może być jakość paliwa jeśli tankujesz na różnych stacjach
"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano
Komputery kłamią, zmierz rzeczywiste spalanie nalej pełen zbiornik i po przejechaniu 100 lub 200 km w mieście będziesz miał średnią.
Opublikowano
k631 - To tez jest prawda, jednak to spalanie obliczylem na podstawie bezposredniej dolewki paliwa - nie biorac pod uwagę wskazań komputra. Zawsze tak robie bo wskazania komputera nie zawsze sa prawdziwe.