Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie wypowiedzcie się na temat tego oleju , http://www.olejedosilnikow.pl/produkt/oleje-przekladniowe/valvoline/valvoline-maxlife-atf-dextron-ii-i-iii-1l,6859.html

Będe wymieniał sprzęgło w mojej buni E39 530d 2001r. gość niby już sporo skrzynek zalał tym olejem i mówi że ludzie chwalą nic się nie dzieje , ps. czy trzeba coś robić z oprogramowaniem skrzyni ???

Opublikowano

Witam ,

Jestem swierzo po wymianie oleju w 635d skrzynia GA6HP26Z , zalewalem orginalny olej ZF. Przebieg 140tys. Spostrzezenia : skrzynia dziala jak maslo . Wydawalo mi sie ze przed wymiana dziala dobrze i b.poprawnie to teraz juz wiem jak ta skrzynia moze chodzic. Redukcje sa duzo plynniejsze, nawet na sporcie szarpnieca sie lagodniejsze a szybkosc ta sama. Mimo ze bylem sceptycznie nastawiony do wymiany oleju , w sensie ze nie sadzilem ze cokolwiek to poprawi poza spokojnym snem , to polecam zdecydowanie . Mi weszlo niecale 8l oleju .Z wymiana jest troche zabawy(2-4h) ale efekt wart zachodu :cool2:

Opublikowano

Witam!!!

Dzwoniłem dziś do ASO BMW Zdunek i Pan z serwisu powiedział że do mojej asb trzeba lać olej ATF-1 marki niestety nie powiedział bo twierdził że ma tylko nr.katalogowy i ma być ATF1 to ja nie wiem skąd

wszyscy mówią ze to ma być texmatic 7045E Pan też twierdzi że to był olej lany na pierwszy montaż .... cena 58zl/l