Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam auto po lifcie z lampami soczewkowymi i chciałbym zmienić na xenony .czy wystarczy zmienic lampy i moduł świateł żeby działały xenony oraz ringi mocniej świecily
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mam auto po lifcie z lampami soczewkowymi i chciałbym zmienić na xenony .czy wystarczy zmienic lampy i moduł świateł żeby działały xenony oraz ringi mocniej świecily

Modułu świateł nie musisz zmieniać bo masz już ten nowszy, wystarczy kupic lampy, spryskiwacze lamp, przełącznik świateł i zakodować.

Ps. A gdybyś chciał tak jak fabrycznie to jeszcze czujnik poziomowania który montuje się na tylnym wahaczu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dziękuję za podpowiedź , ale chodzi mi głównie o mocniejsze światło na ringach dlaczego trzeba zmienić przełącznik świateł.pozdrawiam

Mocniejsze światło na ringach będzie jak się zakoduje odpowiednio a przełącznik trzeba zmienić bo przy zwykłych lampach jest pokrętło od regulacji poziomu świateł i gdy założysz biksenony to będzie błąd wyskakiwał.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a możesz mi poradzić czy na moich lampach soczewkowych da się uruchomić mocniejsze ringi.pozdrawiam

Z tego co pamiętam to tak ale niech ktoś jeszcze potwierdzi. Zapytaj tego kolegi, on się tym zajmuje. memberlist.php?mode=viewprofile&u=23483

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
próbowałem uruchomić ringi na tych lampach ale gościu który to robił powiedział że się nieda niewiem czemu

Jesli masz lampy po lifcie to ringi powinny świecić.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to proszę o gościa który potrafi to uruchomić zaznaczam że lampy są soczewkowe

Z jakich rejonów jesteś ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na samym dole masz fotke z e60 lci i świecą same ringi, być może da się jeszcze rozjaśnić je poprzez kodowanie ale to już musisz zapytać ich.
Opublikowano
to proszę o gościa który potrafi to uruchomić zaznaczam że lampy są soczewkowe

Kolego odpuść sobie. Mam E60 LCI też zwykłe lampy soczewka nie ksenon. Nie da się tego zrobić. W lampach ksenonowych po LCI jest do ringów żarówka H8 a w naszych zwyklakach normalna żarówka 10W Philipsa w oprawie Hella niby nie do wyjęcia ale się da (oryginale żarówki BMW dostępne tylko w ASO) :mrgreen: .

Pozdrawiam

Opublikowano
to jakie lampy mam kupić żeby ringi zadziałały

Tylko xenony po LCI, ale to dopiero początek drogi. Tojdzie jeszcze kilka innych gratów i oczywiście kodowanie wszytkiego po zmianie :mrgreen: .