Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam klubowiczów !

Mam nadzieję, że nie dubluję tematu, ale nie mogę znaleźć info o nie działającej kierownicy wielofunkcyjnej. U mnie wszystko było OK, aż w pewnym momencie wszystko znikło (nie ma podświetlenia) i nie działa żaden przycisk kierownicy wielofunkcyjnej w mojej E38 przed liftem. Ktoś mi wspomniał o zabezpieczeniu bezpiecznikiem- lecz jeśli tak, to nawet nie wiem który to jest i gdzie go szukać. Dodam, że obsługa radia itp. działa normalnie z panela sterowania. Jeśli ktoś miał podobny problem, albo wie jak go rozwiązać to proszę o pomoc. Pozdrawiam !

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Problem rozwiązany !

Byłem u elektronika na kompie i okazało się że komputer nie widzi poduszki w kierownicy itp. Świadczyło to jednoznacznie o braku napięcia/ przejścia na przewodach. Rozkręciłem obudowę, zdjąłem kierownicę i ... zerwana taśma pod kierownicą. Wymiana taśmy i wszystko śmiga.