Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W BMW, w którym mam przekładać tapicerkę jest jakiś welur a klient zażyczył sobie skórę.

Problem w tym, że skóra którą zakupił jest z angola i tam coś podobno różni się przy przednich fotelach.

Jest możliwość zdjęcia samej tapicerki z tych foteli tak, żeby została sama skorupa i przełożyć samo ,,obicie''

I po prostu przełożyć. Obydwie wersje foteli są bez poduszek ,,PODWIETRZNYCH'' :lol: :lol:

Opublikowano
kolego bo e60 ma poduszki w drzwiach a nie w fotelach. Spokojnie usuniesz samą tapicerkę. Tu masz wszystko opisane wchodzisz w instrukcje naprawy, później miejsca i dalej musisz szukać co cię interesuje.
Opublikowano

Kolego zapewne chodziło ci o dział ,,Zrób to sam - gotowe recepty'' Przekopałem całość było tego 9 stron, no niestety nie ma tam czegoś takiego.

Jeśli ktoś znajdzie to wcześniej to proszę o cynka:)

Opublikowano

,,Niestety nie można uzyskać dostępu do żądanej strony'' To wyszło pod tym linkiem

Dzia "Mechanika, Elektryka, Eksploatacja & Części" - ARCHIWUM WYŁĄCZNIE DO ODCZYTU też przekopałem tam wszystko pod hasłem E60

edit.

Udało się wejść w tę stronę, ale nie znalazłem tam nic takiego co byłoby pomocne.

Chociaż stronka dobra i czasem się przyda

Ma ktoś może coś innego

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

To jest bardzo proste i poradzisz sobie bez większych trudności i instrukcji.

Obejrzyj dokładnie i zobaczysz jakie to łatwe max. 1 godzina na fotel.

Opublikowano

Ale zanim się za to zabiorę wolałbym coś niecoś przeczytać.

Ale rozumiem, że da się tak bez problemowo przełożyć.

Bo z boczkami i z tylną kanapką podobno nie ma problemu.

Jakby jednak miał ktoś jakąś instrukcję, to byłbym wdzięczny

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
edit.

Udało się wejść w tę stronę, ale nie znalazłem tam nic takiego co byłoby pomocne.

Chociaż stronka dobra i czasem się przyda

Ma ktoś może coś innego

Kolego źle szukałeś bo ja kiedyś tam znalazłem jak zdjąć tapicerkę z foteli ale już nie pamiętam gdzie to dokładnie było. http://www.worldlingo.com/SYls3jUpdI3LpesrBrZnbrON1nVhxjBaosZbrxpDzkcM-/translation?wl_url=http%3A%2F%2Ftis.bmwcats.com%2F&wl_srclang=RU&wl_trglang=LWA_PL

Opublikowano

Zastanawiam się nad obszyciem górnej części kokpitu skórą :D

Auto zyskałoby na prestiżu we wnętrzu. Orientujecie się jakie to są mniej więcej koszta i jaka firma może zrobić to dobrze? Chodzi mi aby poduszka miała właściwości przy wybuchu, skóra przy kratkach wentylacyjnych ładnie się mieściła i po lecie na mocnym słońcu aby nie było jakichś bąbli..