Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, zamonowany mam w swoim bmw taki zestaw, jak to bedzie latac?? nie za długi dyfer do tego is?? zalezy mi na przyspieszeniu i v-max 170-180 nie wiecej...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie ważne jaki jest w e36.

Jak sie nie mylę skrzynie w IS i zwykłym m40 są te same, wiec most 4,10 a najlepie 4,4. Wtedy masz ładnie przyśpiecznie, szegolnie 3 i 4 ładnie kręcą do odcinki.

PZDR>

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
WIec jak mówiłem, 4,4 i przyśpieszenie jest ok. Maks i tak bedzie lekko ponad 200km/h. Na 4,4 to nawet m40 jest bardziej zwinniejsze :mrgreen:
Opublikowano
własnie oryginalnie bylo 4,10 a ja mam 3,91 wiec roznica nie duza... a Swoja droga to w automacie 4 biegowym daliby tak dlugi dyfer?? Nie mam jeszcze tłumika, konczy mi sie zaraz za sonda, i nie powiem bo na oponach 205/55/r16 to on na dwuch pierwszych biegach zapierdala jak strzała, kupa dymu i bez szpery bokiem mozna latac...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W automacie dali długi dyfer ba są inne przełożenia skrzyuni biegów. Jak zmieniłeś na 3,9 to odczujesz ale przy większych prędkościach ze się nie zbiera już tak szybko. Ty masz automatyczną skrzynię biegów??? W IS?
Opublikowano
nie ma automatu, mialem wczesniej m10 z auomatem. Ale w automacie byly cztery boiegi wiec dyfer powinien byc krótszy bo biegi bylu dluzsze od normalnych 5 biegów i jezdzilo to calkiem dobrze, ale faktycznie na poczatku mial delikatnego dola a pozniej to juz fajnie szedl... No nic musze znaleźć na allegro jakis dyferek mala glowa 4,1 lub 4,45, a tego 3,9 jeszcze ktos ode mnie kupi??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

HEHE, ale w rozpisce co kolega Ci podesłał, masz ze m10 miały 3,91 lub 3,64. Inne skrzynie były. A w jakim stanie jest ten most? Może sie skuszę bo mój tata cośmi gadał ze siejego odzywa conieco.

PZDR.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano