Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, to mój pierwszy post, choć przeglądam Wasze forum już ponad rok.

W mojej BMW E46 2003r. zainstalowany został Alarm POLARBEAR CMT7 z powiadomieniem oraz opcją zdalnego uruchamiania (na zimę dla żony ;P). Aby działało zdalne uruchamianie trzeba w jakiś sposób zdeaktywować fabryczne immo. Schowanie pod kierownicę kółeczka (cewki) z włożonym do niej zapasowym kluczykiem rozwiązało sprawę na tyle, że zdalne odpalanie działa, ale za to w tej opcji nie można przy pomocy alarmu (lub nawet 1-go kluczyka) zamknąć centralnego zamka (od razu odbija).

Teraz szukam rozwiązania tego problemu (które nie będzie kosztowało więcej niż sam alarm ;). Dzwoniąc tu i tam dowiedziałem się:

- zastosować emulator immo, ale Pan sprzedający nie wie czy sytuacja się nie powtórzy - czy emulator daje sygnał ciągły czy może tylko chwilowy na sam zapłon?

- wstawić przekaźnik który, będzie blokował sygnał z immo do centralnego zamka?

- otwieranie w alarmie podłączyć pod c.zamek w drzwiach, a zamykanie pod przycisk przy biegach, ale podobno tam jest tylko 1 kabelek (bezmasowo), i mój elektryk nie za bardzo wie jak i co ?

- podobno immo dałe sygnał do zamka tylko przez 20s. od wyłączenia zapłonu (ale to muszę dopiero sprawdzić)

- wreszcie zdeaktywować cały immo z komputera, ale to jakoś drogo jak na W-wę wychodzi (jestem z Legionowa)

Czy ktoś z Was miałby jakieś pomysły, rady? Lub może chciałby się podjąć (odpłatnie) rozwiązać problem.

• 1 miesiąc temu...