Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej, u mnie w automacie pali dużo więcej, około 15l benzyny a gazu nawet 17 (sekwencja). W ogóle to postanowiłem się podpiąć żeby przy okazji zapytać - może ktoś się orientuje czy jest możliwe że pracują wtryski gazu jeszcze przed przełączeniem na gaz ? Muszę coś wymyślić bo wydaje mi się że coś jest nie tak - w e34 przykładowo wtrysków nie słychać i nie czuć jak samochód chodzi na benzynie (wtryski magic-jet instalka esgi) po przełączeniu na gaz wyraźnie słychać że pracują natomiast w kompakcie (wtryski valtek instalka stag4) po zapaleniu już słychać cykanie wtrysków od gazu i jak się je dotknie to czuć "wibracje". Efekt jest taki że przejechanie 400km to dwa tankowania gazu (około 70l) i jedno tankowanie benzyny (za 100zł czyli około 18l) gdzie samochód jeździ praktycznie pseudo trasę bo jakiś 1km wyjazd z miasta i 8km poza miastem - tak codziennie dwa razy. Zaznaczam że na komputerze nie ma błędów i teoretycznie wszystko jest ok. Jak ktoś ma pomysły to proszę o rady.

Galeria samochodu: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=157&t=246628

Komputery, konsole, gry - sprzedaż, serwis. http://WWW.ZETCOM.ORG

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Mi 1,8 Ti pali 12,5 benzyny przy normalnej jeździe bez ciśnięcia. Więc chyba norma. Chociaż od czasu do czasu potrafi mi zgasnąć na wolnych obrotach i myślałem że coś jest nie tak. Ale to chyba przez paliwo. Zatankowałem raz jakieś lipne paliwo że z tłumika woda leciała strumieniem. Po wyjeżdżeniu prawie ok. Pewnie w filtrze woda siedzi i od czasu do czasu wpadnie. A może jestem w błędzie spalanie + gaśnięcie, może jednak coś jest nie tak ?
  • 4 tygodnie później...