Skocz do zawartości

BMW e36 318 faluje na wolnych obrotach po rozgrzani na gazie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam pewną sprawę, dotyczy ona BMW e36 318 silnik M40,otóż moje BMW faluje gdy się rozgrzeje na niskich obrotach na gazie, na benie tego niema :!: :!: :!: . Gza był ustawiany, silniczek krokowy podmieniany, a dzieje się to po wymianie przepływomierza. co robić proszę o pomoc

Pozdrawiam

Opublikowano
sprawdź sondę lambde bo właśnie ona gdy silnik się zagrzeje to sonda zaczyna wtedy pracować zrób taki test odłącz sondę lambde i zagrzej silnik i zobacz czy obroty falują jeśli nie to sonda do wymiany tylko pamiętaj bez podłączonej sondy nie jeździł bo w tedy pali dużo wiecej :d pozdrawiam
Opublikowano
aha ty bo nie czytałem uważnie :) mówisz że na gazie źle pracuje to powiedz mi czy masz sekwencje czy zwykły gaz jeżeli zwykły to może być to przepływka tylko dziwi mnie dlaczego tylko na gazie a i jak będą ci falować obroty to odłącz przepływkę i zobacz czy jest jakąś różnica i napisz tutaj
Opublikowano
Witam. Więc tak jest to zwykły gaz i po odłączeniu przepływki gaśnie . a wracając do sondy to jak podłączyłem komputer pod BMW to pokazało ze sonda jest uszkodzona :!: :!: