Skocz do zawartości

318i Stuki przedniego zawieszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Może ktoś doradzi . Wymieniłem z przodu łączniki stabilizatorów razem z gumami , amortyzatory , sworznie i tuleje wahaczy , drążki razem z końcówkami , wszystko Lemfordera i Mooga na amortyzatorach musiałem zaoszczędzić i dałem Krafta .Zero luzów a jednak jak podjeżdżam na krawężnik z skręconymi kołami to słychać takie puknięcie . Spostrzegłem dzisiaj gdy dotknę końca amortyzatora przy poduszce i lekko naciskam na samochód czuć delikatne puknięcie dokładnie takie same po obu stronach , tak jakby koniec amortyzatora był nie dokręcony . Łożyska i gumy w poduszkach wyglądają na dobre nie widać żadnego luzu i pęknięć tylko delikatnie czuć luz . I teraz moje pytanie co powoduje te pukanie amor czy poduszka ? Jak jadę po dziurach nic nie stuka tylko podczas powolnego najeżdżania na jakąś przeszkodę szczególnie ze skręconymi kołami taki głuchy puk. Sprawdzałem też mocowanie amora do zwrotnicy,przekładnie , drążki i tam nic nie czuć tylko u góry. Jeżeli to są poduszki dziwi mnie trochę , że obie idealnie tak samo pukają dokładnie czuć taki sam luz. Myślę o amortyzatorach bo wiem , że firma Kraft wkłada do amorów sprężyny (takie niby wzmocnienie) Co koledzy myślicie ?
Opublikowano

A wymieniałeś sworznie wahaczy przy okazji ?

Najprościej jak byś podjechał na szarpaki, wyjdzie czy to sworzeń czy poduszka amora.

tel. 514.99.46.99
Opublikowano
  • Autor
Przecież piszę , że wymieniłem a na stacji byłem i niby wszystko ok