Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem na etapie wykorzystania silnika 1,6 M10 do UAZ-a.

Przy silniku nie mam węży układu chłodzenia.

Potrzebowałbym czytelny schemat połączeń, a najlepiej

do tego jakieś zdjęcia, żebym wiedział co z czym i jak mam połączyć.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Napisz prosze czy jest to gaźnik czy wtrysk i z czego jest to silnik, bo w e30 nie było m10 o pojemnośći 1,6 tylko były 1,8

PZDR>

Opublikowano
Napisz prosze czy jest to gaźnik czy wtrysk i z czego jest to silnik, bo w e30 nie było m10 o pojemnośći 1,6 tylko były 1,8

PZDR>

Co to za bzdury? Ja mam e30 316i m10 (wtrysk).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podaj VIN, Nie było m10b16 w e30 nigdy, przenigdy. A to ze ma oznaczenie 316I o niczym nie świadczy.

I jak rzeczywiście tok produkji podany w podpisie to 89, to nie masz m10 tylko m40

PZDR>

Opublikowano

Mam m10, a że rok jest 89` to nic nie znaczy. Silnik nie musiał być tam wsadzony fabrycznie. ;]

Nie jestem super wyjadaczem, model silnika sprawdzę przynajmniej dla samego siebie.

Jednak m10 b16 były montowane z tego co widzę na wiki w 316s (gaźnik).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jedyny model m10 o pojemności 1573 był w e30 w modelu 315, który jest tak rzadko spotykany jak śnieg na Krecie. 316 gaźnik o którym wspomniałeś ma pojemonść 1766. i one było do 87, jak 318i a potem 316i. Różniły sie delikanit osprzętem i sterowanie.

PZDR>

Opublikowano
Jedyny model m10 o pojemności 1573 był w e30 w modelu 315, który jest tak rzadko spotykany jak śnieg na Krecie. 316 gaźnik o którym wspomniałeś ma pojemonść 1766. i one było do 87, jak 318i a potem 316i. Różniły sie delikanit osprzętem i sterowanie.

PZDR>

No jest jak byk m10 b16 1573cc (patrz pierwszy wiersz przedostatniej tabeli):

http://de.wikipedia.org/wiki/BMW_E30#cite_note-2

A dalej masz rację 316 nie znaczy wcale o poj. 1,6l (to się zdziwiłem).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Patrz, na przypis ta trójka przy oznaczeniu silnika. Tylko na jugosławie i grecję, w dodatku z danych bmw wynika ze tylko przez rok był ten silnik w e30. Praktycznie ciężko znaleść jeźdzący model.

PZDR>

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A to yugolce, no rzeczywiście jest tego kilka sztuk tam...i to są tepewnie na zwykłym gaźniku a na reszte szedł ecotronic (mój tata ma taki 1,8 90km). Czego to się człowiek nie dowie. Na temat m10 trochętu znalazłem jeszcz:

http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=17178&view=previous&sid=51d62e5a3eaa7a0a2a77a35558e98cbb

A kolego co robisz SWAPA tu masz coś takiego: http://realoem.com/bmw/partgrp.do?model=1011&mospid=47252&hg=11&fg=35 możę też siuętrochę różnić to od roku z którego silnik pochodzi i czy z autoamtu czy manuala ale na tej stronie znajdziesz wszystko wieć jak coś to trochę szukania bedziesz miał/

PZDR>