Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

te 5 litrow to sobie mozna pomazyc. 2.0xd 184KM jazda mieszana 7.3-7.5l/100km dla silnika z moca 218KM daje srednio zuzycie na poziomie 7.7l-8.0l.

co do porownywania silnikow - porownywalem spalanie moich dwoch BMW trasza 60 km 20%miasto( 20-70 km/h) 80% poza miastem pretkosc ( 60-120km/h)

X1 2.0d 184KM spalanie srdnie 6.0l

535xd R6 3.0 313KM spalanie srenie 6.2l:) tu mozna powiedziec o zaletach technologi

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

x1 2.0d manual - pojechaliśmy po świętach z Wwy na Mazury przez Ostrołękę, 4 osoby (2+2) i pełen bagażnik, 600 km poza miastem, trasa tam i z powrotem 450 km (bez korków i tirów, 110 - 120 maks, z nielicznym wyprzedzaniem) i reszta kręcenie się po mazurskich drogach.

Spalanie 5.5l, więc bardzo dobrze. A jak po przejechaniu pierwszych 200 km pokazał mi że mam jeszcze paliwa na ponad 900 to się uśmiałem :-))

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
118d xDrive średnio 8-8,2 jazda miejska krótkie odcinki, trasa - min. jakie udało mi się osiągnąć nie zmieniając za bardzo swego stylu jazdy 6,8 ale zwykle 7,5-7,8, nie wiem jak wam się udaje zejść do 5,5 litra. Panowie!!, co jednak najbardziej cieszy i satysfakcjonuje, wróciłem wczoraj z serwisu (wymiana klocków, płynu ham. i uszkodzonego czujnika PDC), auto ma przejechane 72 tyś km i póki co wymieniane było tylko łożysko i wspomniany czujnik (oczywiście "odpukać" oby tak dalej), żal się będzie rozstawać --- nie zapominajmy w tym roku wchodzi x4 :mrgreen:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

W X1 mojej żony jest średnia 6.8l,a nogę ma ciężką :D ,tylko my mamy s-drive,manual...ale m-pakiet więc opony dosyć szerokie.

Jazda 50 miasta,50 trasa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem po wyjeździe na ferie: trasa Wwa - Livignio - Wwa i coś tam na miejscu w górach (krótkie przeloty).

2.0d, xDrive, 3 osoby (2+1), box na narty na dachu (dość płaski) , nie przekraczałem 130 - 140 km/h

Trasa tam: 1400 km - 7,3 l/100 (dość mocno wiało z boku/przodu)

Trasa powrót 1400 km - 6,2 l/100 (bezwietrznie)

Na miejscu, wysokie góry Livigno, Bormio, Santa Caterina (od 1200 do 2300m), zrobione niecałe 500 km (podjazdy pod wyciągi, przejazdy do innych stacji narciarskich po 20-30km w jedną stronę): 8,6 l/100

Dodatkowo, po powrocie okazało się, że poleciała mi olejowana tuleja przy wahaczu lewego przedniego koła - brak zamienników: cena 200 PLN + 120 PLN wymiana

Ale miła niespodzianka to ceny ON w Livigno: €1,01. Nie ma to jak fajna strefa bezcłowa :-)

• 2 lata później...