Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Niedawno zostałem nowym posiadaczem BMW e34 535i i chciałbym zaczerpnąć porady. Mam taki problem, mianowicie silnik (m30b35) nierównomiernie pracuje na wolnych obrotach (zawsze), a gdy jest zimny ciężko wkręca się w obroty (po szybkim dodaniu gazy czasami nawet gaśnie) a do tego spala ok 22l/100km przy spokojnej jeździe. Jestem zielony, nie znam tego silnika. Będę wdzięczny za każdy post.
Opublikowano
sprawdź przepływomierz i czujnik otwarcia przepustnicy.

Rozkodowanie numerów VIN na PW

sprzedam drążki kierownicze boczne (prawy, lewy) do e34 touring tanio

511185044 - nie odbieram prywatnych

Dbajcie o siebie i o innych

Opublikowano

Odepnij wtyczke z przepływki na wolnych obrotach i zobacz co sie stanie. silnik powinien zafalowac i potem wyrównac obroty

zapal kontrolki , nacisnij do oporu pedał gazu 5 razy i odczytaj ile razy miga check engine o ile masz taką wersje

Moze byc tez sonda .

Pozdrawiam
Opublikowano
Przewody i świece sprawdziłem i jest ok. Byłem wczoraj u mechanika i powiedział że mieszanka jest za bogata i może być to kwestia źle wyregulowanych zaworów. Samochód nie ma gazu
Opublikowano
w przepływce masz ustawianie składu mieszanki. taka śruba na imbus. spróbuj ją trochę wkręcić lub odkręcić. pamiętaj ile obrotów zrobiłeś żebyś mógł ewentualnie wrócić. sprawdź też przewód od odpowietrzenia zbiornika czy nie jest zdjęty bo powinien iść do kolektora ssącego.

Rozkodowanie numerów VIN na PW

sprzedam drążki kierownicze boczne (prawy, lewy) do e34 touring tanio

511185044 - nie odbieram prywatnych

Dbajcie o siebie i o innych