Skocz do zawartości

Pytanie o klocki hamulcowe..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. A wiec mam pytanie do znawcow tematu, mianowicie bede wymienial w mojej 5 klocki i tarcze z przodu. Tarcze juz mam kupione(ori z ASO) i mam okazje kupic klocki ori bmw tyle ze w cenie duzo nizszej niz w aso, pytanie tylko czy beda pasowaly do mojego auta. Wedlug RealOEM do mojego auta powinny byc klocki nr 34116761278 a te ktore moge okazyjnie kupic maja nr 34116761277 czyli niby do aut do 96 roku a te pierwsze od 96r. W realoem jest cena ta sama obu zestawow klockow i z tego co mi wiadomo nie bylo jakichs zmian/liftu w hamulacach w 523i przed i po 96r. Jesli ktos wie czy te klocki beda takie same tzn czy beda pasowaly do mojego auta prosze dac znac. Jesli nie to kupie w aso ale nie naleze do ludzi ktorzy lubia ''przeplacac'' wiec szukam zawsze alternatywnych opcji. Pozdrawiam
Opublikowano
Patrzyłem w swoim tecdoc (prowadzę firmę handlującą częściami samochodowymi)i te klocki się niczym nie róźnią - oba nr oryginału BMW są podpasowane pod jeden rozmiar klocków (pasują do Twojej fury jedne i drugie bo są praktycznie identyczne) - wymiary tych klocków to 155,6 na 63,9mm i grubość ok 20,3mm http://www.elitecat.cz/docu/BMP039/miniatura/21990_203__0_5.JPG
Opublikowano
  • Autor
Patrzyłem w swoim tecdoc (prowadzę firmę handlującą częściami samochodowymi)i te klocki się niczym nie róźnią - oba nr oryginału BMW są podpasowane pod jeden rozmiar klocków (pasują do Twojej fury jedne i drugie bo są praktycznie identyczne) - wymiary tych klocków to 155,6 na 63,9mm i grubość ok 20,3mm http://www.elitecat.cz/docu/BMP039/miniatura/21990_203__0_5.JPG

Witam! Więc kolego jesteś na 100% pewny ze te klocki sie niczym nie różnią i oba zestawy bedą pasowały do mojego auta?? Było by fajnie bo mogę je kupić za naprawdę dobra cenę i w sumie mogę je kupić w ciemno a w razie czego mogę je odsprzedać jakby nie pasowały.. Dzięki wielkie za pomoc. Pozdrawiam

Opublikowano
jeżeli Się nie mylę kolego to wszystkie wersje przed liftem miały mniejsze tarcze a zarazem zaciski oraz klocki więc te co podałeś będą pasować do Twojej furki
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
  • Autor
jeżeli Się nie mylę kolego to wszystkie wersje przed liftem miały mniejsze tarcze a zarazem zaciski oraz klocki więc te co podałeś będą pasować do Twojej furki

Tez tak właśnie myśle bo były wersje tylko przed liftem od 95 do drugiej polowy 2000 i lift od drugiej połowie 2000 do końca produkcji e39 i nie było w miedzy czasie żadnych liftow hamulców czy czegoś takiego. Dzięki za opinie kolego. Pozdrawiam

Opublikowano
zgadza Się dopiero poliftowe miały zastosowane większe tarcze hamulcowe
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.