Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W idrive pokazuje mi ze na klockach hamulcowych z przodu przejadę jeszcze ok 3k km. Ostatnio zdejmowałem koło i sprawdziłem ze klocki i tarcze są jak nowe i na pewno zrobię duuuużo więcej niż 3k km.

Co moze byc powodem tego ze idrive pokazuje tylko 3k km ? Liczba kilometrów zmniejsza się co jakis czas.

Byłem przekonany ze w klockach jest montowany czujnik, który mowi o zuzyciu klocków. Jak to działa ? Może po prostu muszę cos zresetować w kompie ?

Pozdrawiam,

Opublikowano
3k to jeszcze dużo. Dystans do wymiany się zmienia jak pojedziesz na tor i zrobisz 10 okrążeń to zaraz spadnie do 500km a jak polecisz pustą autostradą 1000km to wzrośnie do np 5k do wymiany.
Opublikowano
3k to jeszcze dużo. Dystans do wymiany się zmienia jak pojedziesz na tor i zrobisz 10 okrążeń to zaraz spadnie do 500km a jak polecisz pustą autostradą 1000km to wzrośnie do np 5k do wymiany.

ok, dzieki. Nie bylem pewien jak to dokladnie działa, a klocki wizualnie wygladaja dobrze.

Pozdrawiam