Skocz do zawartości

E60 Dlaczego srzypi sprzeglo w takiej klasie auta?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszytkich:)

Od nie dawna jestem posiadaczem E60 525d (11miesiecy) i trapi mnie jeden problem.Dodam tylko ze wczesniej jezdzilem wieloma autami i tam takich niespodzianek nie bylo ale do rzeczy:

Skrzypiejace sprzeglo :mad2: why?

Przy kazdym nacisnienciu na sprzeglo slychac w kabinie zgrzyt starego zawiasu.Probowalem roznych metod od psikannia WD40 lub smarem w plynie wpuszczajac wezyk do srodka i nic nie pomaga.Wiem ze tego wczesniej nie bylo wszytko sie zaczelo jak 4 miesiace temu wymienielm dwumasa i sprzeglo na nowe poniewaz sie spalilo (auto ma 228tys mil).Miesiac po wymianie bylo okey a pozniej caly czas filcharmonia.Wiec mam pyt:

Jak sciagne plastikowa obudowe pod kierownica to sie dostane do sprzegla,jak tak to czym to psiknac lub nasmarowac albo jak ewntualnie zniwelowac skrzypienie w sprzegle_HELP

Pozdrawiam i prosze o porade:)

Opublikowano

Jak zdejmiesz plastikową obudowę pod kierownicą to dostaniesz się do pedałów oraz do pompki sprzęgła ...

Może tam coś ci skrzypi i przesmarowanie pomoże...

a tak na marginesie; ..."Dlaczego skrzypi sprzęgło w takiej klasie auta?"....

Bo po pierwsze BMW jest jak kobieta... im piękniejsza tym bardziej kapryśna....

A po drugie wykonanie aut z renomą "klasy" to już mit... wszystko się teraz robi na ilość a nie na jakość...

.... i choć całokształt oraz prowadzenie tego auta jest faktycznie wspaniałe to można doszukać się całej "trylogii" wad tego samochodu...

( chociażby wykonanie obudowy radia czy innych elementów tapicerki z których schodzi gumowa farba, itp. )

BMW - Będziesz Miał Wrażenia ( nikt nie powiedział, że wyłącznie dobre :-) )

Opublikowano

witam,

Dzieki za odpowiedz:)

Przyznam ze jest to drazniace ze nie dlugo dostane nerwicy jak tego skrzyienia nie wylecze :cry2:

Apropo tej plastikowej obudowy pod kierownica?

Czy ktos to juz rozkrecal,wogole ile tam jest tych srubek i na ile dobry jest dostep

Po czym poznam gdzie jest ta pompka i czym nasmarowac najlepiej?