Skocz do zawartości

316i auto grzeje tylko na wysokich obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam wszystkich serdecznie,mam mianowicie takie pytanie ,w moim samochodzie(bmw e36 316i 94r)ciepłe powietrze do kabiny leci tylko wtedy gdy dodaję gazu,a gdy silnik pracuje na wolnych obrotach leci zimne.co wobec tego morze być tego przyczynę ,z góry dziękuję za odpowiedz. Edytowane przez jojrek
Opublikowano
po pierwsze sprawdź stan płynu chłodzącego jeżeli jest mało to dolej, jeżeli to nic nie da to prawdopodobnie masz zapowietrzony układ chłodzący gdzieś tu na forum jest jak należy odpowietrzać układ chłodzenia. A dlaczego ci grzeje gdy trzymasz gaz ponieważ pompa wody ma w tedy większe obroty i robi ciśnienie i w taki sposób do nagrzewnicy dochodzi ciepły płyn
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
masz podobny problem jak ja viewtopic.php?f=68&t=171020 ja w przyszłym tygodniu bede sie zabierał za nagrzewnice (wymieniona pompa wody i termostat). A poza tym to sprawdź czy jak auto stoi na wolnych obrotach i dasz ogrzewanie na 1 lub 2 to czy coś się poprawi czy dalej to samo.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<