Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

To wlasciwie o co Ci chodzi ,bo sie nie moge zorientowac?

W temacie napisales,ze pompa padla ,a teraz ,ze chodzi!!!

Moge sie tylko domyslac,ze nie mozesz odpalic,a jesli tak to przy sprawnej pompie trzeba szukac gdzies w zaplonie i czujnikach.Napisz cos dokladniej,a moze wtryskiwacze?

pozdrawiam

Opublikowano
Wsiadłem rano do samochodu i nie mogłem go zapalić a ze mam jeszcze gaz to zapaliłem go na gazie,i było wszystko ok ale jak przełacze na bęzyne to gasnie .Zawsze po przekręceniu stacyjki słyszałem pompe przez chwilke a teraz nic nie słychać, rozkeciłem bak wyjołem pompe i podłączyłem ją na krutko i działa ele prąd do niej nie dochodzi po włączeniu stacyjki a bezpiecznik jest cały???
Opublikowano
Właśnie mam to samo. Stało się tak niecały miesiąc po wymianie pompy paliwa. Miałem cały czas 1/2 zbiornika i rzadko jeździłem na gazie - tylko na trasie po rozgrzaniu silnika - nigdy na zimnym. Aż nagle na początku zaczął gasnąć na wolnych obrotach, na drugi dzień na benzynie nie zapalił już wogóle. Dodam że samochód stoi na mrozie po 2-3 dni nie odpalany. Wczoraj odpalił na benzynie ;) przegazowałem go do 3 tyś po czym zgasł. Poźniej bezskutecznie próbowałem odpalić. Jutro jadę do mechanika więc się dowiem co jest przyczyną.
Opublikowano
Właśnie mam to samo. Stało się tak niecały miesiąc po wymianie pompy paliwa. Miałem cały czas 1/2 zbiornika i rzadko jeździłem na gazie - tylko na trasie po rozgrzaniu silnika - nigdy na zimnym. Aż nagle na początku zaczął gasnąć na wolnych obrotach, na drugi dzień na benzynie nie zapalił już wogóle. Dodam że samochód stoi na mrozie po 2-3 dni nie odpalany. Wczoraj odpalił na benzynie ;) przegazowałem go do 3 tyś po czym zgasł. Poźniej bezskutecznie próbowałem odpalić. Jutro jadę do mechanika więc się dowiem co jest przyczyną.