Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ogólnie świeże opony to recepta bezstresową zimę, ale ciekawe że ten temat wypłynął akurat jak aura na zewnątrz jest zgoła odmienna :mrgreen:
  • 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 181
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Panowie udało mi się zrobić prawie :mrgreen: profesjonalny filmik :duh: podczas jazdy mruga mi ta kontrolka trakcji i samochód traci moc , szarpie i przerywa chyba wpadam w poślizg wirtualny :cry2: ktoś już coś takiego przerabiał ? co mogło się popsuć :cool2:

Problem został rozwiązany osobiście :cool2: pościągałem wszystkie koła , i po kolei odpinałem czujniki abs, przedmuchałem powietrzem i zamontowałem z powrotem. W tylnej części samochodu musimy ściągnąć nadkola, aby dostać się do łączenia czujnika abs . Wróciłem właśnie z trasy zrobiłem 50km i cisza nic mi nie przeszkadza w normalnej :mrgreen: jeździe. Chyba zostanę mechanikiem :mrgreen:

Opublikowano
No i chyba tym mechanikiem jednak nie zostanę :cry2: problem znowu powrócił czyli jakiś czujnik musi padać , nic nie dało przedmuchanie łączeń czujników abs . Dziwne tylko dlaczego udało mi się przejechać 50km po rozłączeniu wszystkich czujników , pewnie któryś z nich może padać :mad2:
Opublikowano
Oczywista oczywistość, auto 10 letnie mało śmigane, tylko 200tyś. km pewnie i troche podkręcone, musi się sypać, sorry taki mamy klimat. Kupuj nówkę i ciesz się jazdą.
Opublikowano
Oczywista oczywistość, auto 10 letnie mało śmigane, tylko 200tyś. km pewnie i troche podkręcone, musi się sypać, sorry taki mamy klimat. Kupuj nówkę i ciesz się jazdą.

Kolego nic do tematu nie wniosłeś , a zaśmiecać szkoda , lepiej by było gdybyś odpowiedział (podpowiedział) na zadane pytanie, które jest wyżej napisane. Nikt nie pytał ilu letni jest samochód i ile kilometrów ma przejechane :cool2: i czy było jest i będzie podkręcony licznik. Problem jest z DTS czyli włączającą się trakcją bez potrzeby! teraz jest mało potrzebna ale w zimie bardzo przydatna i to w każdym aucie nie ważne czy ma 1 rok czy 10 lat .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
A instrukcje choć raz czytał??? Post Wierzbina też?

DSC jest włączony domyślnie po włączeniu zapłonu - zawsze, brak jakiejkolwiek kontrolki na desce.

DTC - to trochę obcięty DSC, włączasz ten tryb przyciskając na krótko przycisk DTC i zapala się kontrolka DTC na desce,

Kompletne wyłączenie kontroli - Ty robisz co chcesz/umiesz - musisz przytrzymać przycisk DTC dłużej az pojawi się taka kontrolka

http://www.m5board.com/vbulletin/attachments/e60-m5-e61-m5-touring-discussion/58403d1203420750-launch-control-illustrated-instructions-pics-bmw_m5_launch_control_05.jpg

Panowie właśnie mam problem z tym znaczkiem :cry2: na desce :mad2: byłem u mechanika i stwierdził ,że jakiś czujnik jest uszkodzony bo podczas jazdy jak jadę to strasznie mi przerywa i włącza się ten znaczek "Kontrola trakcji" komputer czyta ,że wpadam w poślizg i załącza trakcje :cry2: Miał ktoś już taki problem ??

Problem został rozwiązany : mechanik pojeździł z laptopem podpiętym pod komputer i wyszło mu ,że w tylnym lewym kole coś jest nie tak z czujnikiem od ABS :cool2: czujnik został wymieniony na nowy TRW i wszystko wróciło do normy ;) samochód odżył :mrgreen: