Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie, kupilem sobie ta lampkę, co na zdjęciu dziś ja zamontowałem i tu mam pytania.Wtyczka w aucie, miala 4bolce i tyle samo w starej lampce a ta nowa ma 6pinow.Wszystko działa tylko dziwnie czy tak ma być czy trzeba to jakoś prze robić.Te okrągłe święcą tylko jak zapale środkowe, czy aby na pewno nie da się samych L lub P załączyć.Naddatek przełączę włączniki z okrągłych w lewo to zapala się prawe kolko a jak w prawo to na odwrót,pyzatym są jeszcze dwa ustawienia włącznika jak na środku, ale nic się nie dzieje? Prószę o pomoc, bo chce żeby zapalało się wszystko osobno lub wszystko razem dobre w podroży jak pilot ma tylko oświecone światło nie rozprasza kierowcy?

edit "zapomnialem zdjecia

http://img278.imageshack.us/img278/4886/747743747sf.jpg

http://img276.imageshack.us/img276/6169/747743744nm.jpg

Opublikowano

Witam.

U mnie działa tak jak Ty byś chciał żeby u Ciebie działało czyli osobno mogę włączyć boczne i wszystko działa jak należy a w kostce wszystkie piny są podłączone czyli te dwa wolne u Ciebie napewno powinny być podłączone ale niestety nie mam schematu żeby Ci podesłać.Miłej zabawy :D

Pozdrawiam

Opublikowano
a ha to super bo myslalem ze nie bedzie sie dalo osobno lub calosci w kostce jest chyba 6pinow mam tylko 4srodkowe 2 na bokach sa niepodpiete .i tu pytanie czy mam byc tam 12v czy moze masa podlaczona kto moze to dla mnie sprawdzic bo nie chce czegos spalic?
Opublikowano

witam

srodkowa lampka działa tak

połozenie srodkowe swieci przy otwartych drzwiach w prawo swieci ciagle bez stacyjki

a te boczne swieca dopiero po przekreceniu stacyjki i własnie dlatego wiecej kabli

ale mozesz boczne podłaczyc z srodkowa i bedziesz mógł właczyc wszystko bez stacyjki

w tym momecie masz zle podłaczona mase i z tad ta choinka

pozdrawiam

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS