Skocz do zawartości

wskaznik temperatury...nie dobija do srodka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.mam pytanie odnosnie ukladu chlodzenia.generalnie chodzi o to ze na wskazniku skala zatrzumuje sie na pierwszej bialej kresce przed srodkiem i nie dochodzi do srodka tak jak to powinno byc.dodam tylko ze wymienilem juz termosrat czujnik odpowiedzialny za poziom na licczniku a wisco jest dobre.wiec co moze byc uszkodzone???licznik?pomozcie a druga sprawa jest taka ze chodzi o potencjometr ogrzewania kiedy mam ogrzewanie na maxa leci super goroce a kiedy cofne w strone zimnego o jakies 5 mm to leci od razu zimne...co jest przyczyna takiego czegos czy to elektrozawor w nagrzewnicy???
Opublikowano
jeśli chodzi o wskazówkę to może być problem z licznikiem u mnie z czasem miałem taki problem że wskazówka skakała sobie miedzy optymalnie a max jak chciała, tyle że nie wiem co zrobiłem żeby przestała, chyba poprawiłem wtyczkę na liczniku :)

"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw.

Czasem i przegrać przychodzi.

Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.

Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Henryk Reyman

http://img811.imageshack.us/img811/8193/mottol.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak cofniesz ogrzewnai troched otylu to zimne bedzie lecieź z nawiewu środkowego i tych dużych po pobokach, ale na szybę i na nogi dalej pownno lecieć ciepłe. A jak wszedzie leci ciepłe to raczje coś klapkami do sterowania nawiewiem
Opublikowano
jezeli mam nawiew zamkniety na szybe i na nogi to wtedy na twarz normalnie idzie sterowac cieple zimne... a jezeli otworze troche szybe i nogi to zaraz leci mega zimne.nie daje juz rady. pomocy