Skocz do zawartości

320 d co to moze byc ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
To w takim razie brak oleju w skrzyni automatycznej i ona sobie nie radzi. Warto jeszcze zajrzeć do przepływomierza nieraz ma on duży wpływ na spalanie i na prace skrzyni. Co do spalania to sprawdź termostaty.
Opublikowano
to na pewno nic nie ma wspólnego z skrzynią biegów, ja ostatnio miałem taki przypadek jak za szybko auto odpaliłem"odpaliłem też tak trajkotał zgasiłem i potem znów szybko odpaliłem też tak trajkotał ale za 3 razem odczekałem chwileczkę i było ok" , może to być z grzaniem świec, u mnie auto nie było do końca rozgrzane ale ciepłe . (Silnik M47), jeśli nie to to trzeba sprawdzić wszystkie świece, chociaż na kompie powinien wskazać czy pali prawidłowo czy nie. Dla mnie to jest coś z grzaniem świec, a najlepiej spytaj się specjalisty :cool2:
Opublikowano
adiskorpion7 może mieć racje. Miałem podobny efekt gdy puszczałem na jałowym gaz po lekkiej przygazówce. Takie lekkie szarpnięcie i delikatny spadek obrotów. Okazało się że to efekt kończących się świec. A takie terkotanie to był efekt niesprawnej przepływki i występował tylko na zimnym silniku
Opublikowano

Jak by świece nie działały to by był błąd na komputerze, każda pojedyńcza świeca jak i sterownik ma kontrolę. co do skrzyni to może mieć wpływ gdyż siła może za duże obciążenie dawać, wież mi, wiem to z doświadczenia.

Najlepiej by było jak by ci ktoś inpa live data sczytał i wrzucił byś tu na forum.

Coś mi się nie chce wierzyć że żadnego błędu nie było !

Opublikowano

Poczatkowo wyskoczyl blad trzech swiec ,naprawiony zostal modul i teraz

wyskakuje jedna swieca -czwarty cylinder ale to raczej niema wplywu jesli pozostalo bez zmian.

Pytalem kiedys o obroty w automacie ale nieuzyskalem jednoznacznej odpowiedzi a widze ze masz rownierz A -napisz jak to wyglada u Ciebie.

Ja mam ...a raczej mialem 730 teraz programem zostaly podwyrzszone do 750.

Pozdrawiam.