Skocz do zawartości

Problem z Lektorem w Navi mk4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystki ,mam nastepujacy problem z lektorem w navi 16/9 a wlasciewie jego brakiem .Podczas gdy navigacja prowadzi do celu i w chwili gdy radio sie wycisza jest czas na lektora ale w tym miejscu nic nie ma (cisza)nastepnie radio sie podglasnia .Czym to moze byc spowodowane?
Opublikowano
Witam wszystki ,mam nastepujacy problem z lektorem w navi 16/9 a wlasciewie jego brakiem .Podczas gdy navigacja prowadzi do celu i w chwili gdy radio sie wycisza jest czas na lektora ale w tym miejscu nic nie ma (cisza)nastepnie radio sie podglasnia .Czym to moze byc spowodowane?

ustawieniem głośności navi w menu "Ustawienia" ?

kiepską płytą mapy ?

Opublikowano
  • Autor
Glosnosc w navi jest maximum bo nawet podczas prowadzenia jest znaczne wyciszenie radia i ciasza podczas gdy powinien mowic lektor ,ale tą mape sprawdze moze to faktycznie kwestia tego
Opublikowano
  • Autor
Niestety efekt nadal jest ten sam, bark mi juz pomyslow wiesz moze czym to moze byc jeszcze spowodowane ?
Opublikowano
Niestety efekt nadal jest ten sam, bark mi juz pomyslow wiesz moze czym to moze byc jeszcze spowodowane ?

a zmieniałeś mapę na inną?

czy w ustawieniach gdzie jest siła głosu navi - mówi Ci "głośniej" i "ciszej" jak regulujesz ?

można też spróbować tego http://www.bimmerboard.com/forums/posts/23389

Opublikowano
  • Autor
Tak zmienilem mape ale podczas regulacji nic mi nie mowi tylko widlac sile glosu jak sie reguluje nic wiecej
Opublikowano
  • Autor
Czy to moze byc kwestai jakiegos przewodu odpowiadajacego za to?Dzisiaj zauwazylem ze po przyblizeniu sie do glosnikow w momencie navigowania delikatne jak by trzaski w momencie gdy lektor powinien byc a potem znowu radio...
Opublikowano
Czy to moze byc kwestai jakiegos przewodu odpowiadajacego za to?Dzisiaj zauwazylem ze po przyblizeniu sie do glosnikow w momencie navigowania delikatne jak by trzaski w momencie gdy lektor powinien byc a potem znowu radio...

no to rozwiązanie napisał M.Wong tutaj http://www.bimmerfest.com/forums/archive/index.php/t-216173.html

we wtyczce wygląda to tak:

http://www.avforums.com/forums/attachments/car-entertainment-ice-sat-nav/38139d1159617142-mp3-input-options-bmw-rover-75-mg-zt-hiline-head-unit-bmw-tv-tuner-pinouts.jpg

wg. tego co tam pisze to wyciągnął on przewód z pinu nr. 18 z wtyczki X1313 i po sprawie.

Sprawdz czy Twoj pin 18 tez ma przejscie do masy jak u niego wyciagaj i napisz jak poszlo.

Edytowane przez Giacomo

Opublikowano
  • Autor
Zaraz po Twojej wiadomosci polecialem do garazu to sprawdzic,niestety z przykroscia muszee stwierdzic ze nic to nowego nie wnioslo do tej sprawy ;(
Opublikowano
a sprawdziłeś wcześniej czy na pin18 masz masę ?
Opublikowano
  • Autor
Sprawdzilem nie mam masy na tym pinie