Skocz do zawartości

Wypala sciezke w kopulce E30:(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siema. Mam problem pacjent E30 m40b18. Auto zaczelo przerywac. Tak jakby nie chodzilo na 1 gar. Odkrecilem kopulke i sie okazalo ze jest okopcona troche i ze jest spalona 1 sciezka. Kupilem nowa kopulke bez palca. Zalozylem. Auto chodzilo ok :D po ponownym odpaleniu znowu nie chodzilo na 1 gar przerywalo :mad2: Zdemontowalem kopulke i sie okazalo ze spalilo znowu ta sama sciezke czyli 1 na kopulce :mad2: Ma ktos jakies pomysly co jest wina , bo ja juz nie mam sily :cry2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może przewód nei styka porzadnie. On musi w kopułce i na świcy siedzić mocno, inaczje nie ma płynnego przeskoku miedzy kopułką i palcem a tylko sie napala właśnie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Uszkodzony kabel lub źle założony niszczy kopułę. Pewnie a nowa kopułka ,pewnie najtańsza na rynku jest już do wyrzucenia. Sprawdź przewody cz aby są napewno dobre i czy mają dobre połacznie z kopułką. Kopułkę kup nową o tę oddaj do reklamacji.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak by to była wina palca to by wszystkie były upalone a nie jeden. No chyba że źle go przykręciłeś ale wątp[ie bo tego nie da sie źle zamontować.
Opublikowano

może być wina palca. Dlaczego go nie wymieniłeś na nowy zmieniając kopułkę??

Miałem taki sam przypadek, szukałem przebicia, wymieniłem parę rzeczy zanim wymieniłem palec. Okazało się że był pęknięty, malutkie niewidoczne pęknięcie wyczuwalne pod paznokciem. Pokazało się dopiero gdy brudnym palcem przeciągnąłem po nim.

A że sprawa groszowa - zainwestuj. Wymiana kopułki bez wymiany palca to tak jak wymiana oleju bez wymiany filtra. :?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

kupilem oryginal bremi palec i kopulke.

tym razem kopulki nie spalilo.(tamta to byla najtanszym shitem na alegro.)

zakladam i dalej auto przerywa;*(

ale zauwazylem ze ten kabel z kabla zaplonowego ( prawdopodobnie impulsator ) jest przetarty.

ma to cos wspolnego z tym ze auto przerywa? tzn. nie chodzi na 1 gar ale przy wiekszych obrotach wskakuje . dodam tez ze nierowno chodzi i silnikiem trzepie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
hmmm może mieć znaczenie, chodź widziałem takich co bez tego jeździli i chopdziło wszystko cacy. A ten impulsator jest dobrze założony??
Opublikowano
Kris wiesz co nie wiem czy dobrze:) tylko to co zauwazylem ze jest przetarty do kabla :( chyba bede musial na kompa gdzies podjechac. ma ktos w okolicach zabrze, katowice kompa?;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No nie przesadzaj. dop e30 nie jest potrzebny komp. Sprawdź jak świece wyglądają?? To Ci dużo powie...Daj znać jak wyglądają świece.