Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Znajomy założył neony do E39 przed liftingiem. Neony się świecą ale jak wiadomo mają mniejszy pobór prądu niż zwykłe żarówki które wcześniej spełniały rolę pozycyjnych i wydaje mi się że komputer widzi jakby owe żarówki były spalone i dlatego z neonami zapalają się stopy na połowę jasności. Moje pytanie brzmi: czy bez zmiany modułu LCM na nowszy da radę coś zmienić NCS-em żeby te stopy mu się nie paliły, żeby miał same neony?
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano
Może ktoś się spotkał z tym już i pomoże :)
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witaj ja miałem E39 przed liftową i założyłem lampy od wersji lift , i problem rozwiązałem rezystorami 5w ceramicznymi, po dwa na każdą stronę ,silikonem termo przykleiłem je do karoserii w pobliżu lamp i wszystko śmigało jak trzeba . Bez błędów na desce ani żadnych , niechcianych skutków ubocznych .

Muszą być po dwa rezystory bo lampy przed liftowe miały postojowe bodajże na 2-wóch pinach a po liftowe mają na jednym więc żeby nie było błędu muszą być po dwa tak jak by nadal były dwie postojowe żarówki.

Może zaraz ktoś , się oburzy ale druciarstwo można to NCS-em albo disem zrobić , pewnie tak ale ja 3 lata temu nie miałem kabelka ani nie wiedziałem co to NCS i DIS

http://img845.imageshack.us/img845/904/logoqlq.jpg