Skocz do zawartości

Problem z NAVI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy mam taki problem: otóż co jakiś czas nie włącza mi się nawigacja. Jest tylko komunikat "proszę chwilę" (mam wgrany polski soft) i jakby jej w ogóle nie było. Przy wybraniu opcji podziału wyświetlacza na pół po jednej stronie wtedy jest radio a po drugiej tam gdzie zawsze jest navi nie ma nic. Nie pomaga wyjęcie bezpieczników w bagażniku odpowiedzialnych za navi i radio. kolejna rzecz to odcień wyświetlanych kolorów. Czasem normalny niebieski i czarny (taki mam wybrany w opcjach konfiguracji) a czasem zgniły zielony (oczywiście nie ma takiego koloru do wyboru). co jest grane>>??
Opublikowano
  • Autor
Gdyby to była wina softu to podejrzewam że szwankowało by wszystko komputer, radio itd a nie tylko navi.
Opublikowano
niekoniecznie.U mnie jak mialem X5 byly takie same problemy.Wszystko inne dzialalo oprocz navi.Navigacja potrafila sie zawieszac na kilkanascie minut,resetowac samoczynnie itd...Dopiero wgranie nowego softu pomoglo.
Opublikowano
  • Autor
Ok. No to słucham dalej kolegi od czego mam zacząć procedurę naprawczą.. :D
Opublikowano
od wgrania softu oryginalnego i przetestowaniu go przez kilka dni jak sie zachowuje na nim navigacja.
Opublikowano
od wgrania softu oryginalnego i przetestowaniu go przez kilka dni jak sie zachowuje na nim navigacja.

ja właśnie tą drogą poszedłem z moim MK3 i niestety wgrałem jakis ch..wy soft ściągnięty z neta.

Teraz w Menu nie mam w ogóle NAVI a płytę bierze pomieli chwilę i za chwilę ją wywala.

Pytanko: skąd wziąć z powrotem oryginalny soft do MK3 (chyba v17.1?) tak żebym mógł wypalić i spróbować mu ją podać?

Opublikowano
kolego a jaką masz płytkę od nawigacji ? oryginał czy spiratowaną mapę 2011
Opublikowano

Fajowe pytanie... :duh:

Odpowie na głos ?

Opublikowano

Fajowe pytanie... :duh:

Odpowie na głos ?

CD z mapami mam dwie: 1 starą oryginalną którą kupiłem z autem z 2001r i druga piracką ściągniętą NIELEGALNIE z NETA.. A co ?

Pozatym jakie to ma znaczenie skoro soft NAVI "nie wstaje" ? Nawet się nie pyta o CD mapy.

Opublikowano
No widzisz kolego z tego co wiem to ma znaczenie ( bo miałem podobną sytuacji e i po wyjęciu spiratowanej Auto Mapy 2011 wszystko pracuje normalnie ) Za wgranie softa pewnie dałeś ze 500 zł i do tego dorzucili ci spiratowaną Auto Mape i się zrobił problem.Bo te mapy kolego działają ale do czasu i pierdolą softy.
Opublikowano
No widzisz kolego z tego co wiem to ma znaczenie ( bo miałem podobną sytuacji e i po wyjęciu spiratowanej Auto Mapy 2011 wszystko pracuje normalnie ) Za wgranie softa pewnie dałeś ze 500 zł i do tego dorzucili ci spiratowaną Auto Mape i się zrobił problem.Bo te mapy kolego działają ale do czasu i [bAD] softy.

widzisz kolego, kilka postów wyżej pisałem:

....i niestety wgrałem jakis ch..wy soft ściągnięty z neta.

tak więc jak widzisz nie zapłaciłem 500 zł za wgranie softu jak frajer co nie umie sobie płyty wypalić.

A w temacie:

ściągnąłem soft (plik v21_1_CloneCD.rar z http://www.e38.org/nav/ )

wypaliłem z prędkością 1x włożyłem płytkę do czytnika i przekręciłem kluczyk..

http://img411.imageshack.us/img411/5525/img0872s.jpg

6 minut potem zapytał się o klucz: (klucz to druga płytka wypalona z pliku BMW_NaviSoft_KeyCD_Clone_cd.rar z http://www.e38.org/nav/ )

http://img405.imageshack.us/img405/3230/img0873r.jpg

i po chwili system się zrestartował i moje Navi odżyło :cool2:

Obecnie jest to wersja:

http://img16.imageshack.us/img16/5696/img0875sz.jpg

i tu pytanie do fachowców w temacie: Czy to jest już ostatnia wersja softu do MKIII ?

Opublikowano

tak więc jak widzisz nie zapłaciłem 500 zł za wgranie softu jak frajer co nie umie sobie płyty wypalić.

hehehehehehe kolego tu nie jeden użytkownik w BMW.klub.pl zapłacił za wgranie softu i Auto Mape 2011 a Ty tu cwaniak ujesz i ubliżasz od razu od frajerów.No i po co zakładasz tematy jak sobie sam na nie odpowiadasz ?

Opublikowano

hehehehehehe kolego tu nie jeden użytkownik w BMW.klub.pl zapłacił za wgranie softu i Auto Mape 2011 a Ty tu cwaniak ujesz i ubliżasz od razu od frajerów.No i po co zakładasz tematy jak sobie sam na nie odpowiadasz ?

Kolego kierowcabmw,

forum jak zapewne wiesz, służy przede wszystkim do dzielenia się wiedzą i własnymi doświadczeniami w eksploatacji naszych autek.

Odpowiedziałem w tym temacie (z linkami i opisem) po to, aby ktoś w przyszłości nie musiał lecieć do prawdziwego "cwaniaka" i płacić mu przysłowiowe "pińcet" - jak mu się Navi zwiesi jak u mnie - jeśli może po prostu sam sobie z problemem poradzić we własnym zakresie.

Może ktoś akurat z tego skorzysta? Choćby autor tego tematu, który powinien wykonać tę samą procedurę aby naprawić swój nawigator.

pozdrawiam

PS. a zgodzisz się ze mną, że kogoś kto idzie płacić "cwaniakowi" "pińcet" za coś, co potrafiłby sam zrobić - można nazwać frajerem?