Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich!

Wczoraj po uruchomieniu samochodu (530xd 2007) po krótkiej przerwie w podróży "zamilkł" panel klimatronika, tzn. nie mogłem uruchomić klimy, wentylatora dmuchawy ani ogrzewania. Podświetlenie i diody świeciły się, ale nie było reakcji. Nic poza tym się nie działo niepokojącego, żadnego komunikatu o awarii czy świecącej się kontrolki! Dojechałem do celu, zaparkowałem auto. Dziś rano uruchamiam samochód i wszystko działa bez zarzutu! SUPER ! Tylko jeżeli te problemy się powtórzą np. zimą przy -15 stopni C. !?

Mam pytanie, czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem!? No i jak to rozwiązać!?!?!?

Będę wdzięczny za porady.

Szerokiej drogi !!! Pozdrawiam!!!

Opublikowano
Może coś tam nie łączy z tyłu? są 3 wtyczki, zdejmij listwę, odkręć 2 śrubki i poruszaj/dociśnij te wtyki, teoretycznie nie mogły sie poluzować, ale może jakiś przewod jest lekko przetarty, warto obejrzeć tym bardziej że roboty z tym niewiele. Albo spróbować podpiąć kompa wg mnie jeśli jest cos nie tak z klimatronikiem to na kompie cos nie cos powinno wyjść.