Skocz do zawartości

falujace obroty na pb na gazie jest ok!!! M40

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Wiem ze tych tematow juz troche bylo ale nic konkretnego nie moge znalaz! Sprawa wyglada tak: Po myciu silnika (oczywiscie akumulator odlaczony itd) troche dziwne rzeczy sie dzialy z bunia> Napierw kontrolka oleju swirowala (swiecila sie w czasie jazdy) dla bezpieczenstwa dolalem oleju (jest stan).To nie pomoglo! Po 2 dniach wszystko z kontrolka wrocilo do normy ale na PB obroty mi faluja i prawie gasie!! Na lpg jest wszystko ok (czasem wieszaja sie obroty n 1500). Mysle ze to wina krokowca ale pewnosci nie mam bo krokowiec nic chyba nie ma do lpg? Slyszalem ze to moze byc rowniez sonda. Pracuje do pozna i nie mam czasu na takie szukanie wiec jak bede chcial to zrobic to zebym dokladnie wiedzial co to jest. Prosze o pomoc. Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Myłeś jakąś myjką wysokosicnieniową?? Może jakis przewód przerwany lub jest wilgoć w jakieś kostce?

No i tytuł popraw!!!! np. 318i m40 falujące obroty na PB tak bedzie wyglądać o niebo lepiej.

Opublikowano
To zwykly plyn do mycia silnikow K2 i silnik zostal splokniety woda (z weza ogrodowego). Mysle ze to nie woda w kostkach bo juz dawno wyparowalaby. Dadam ze jak faluje i ma juz zamiar zgasnac to wciskam gaz i wtedy tak jakby nie na wszystki swiecach chodzil i strzela (raz w wydech a raz w przeplywke). Moze swiece albi kable WN? Naprawde nie wiem!!! :( :(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdemontuj kopułke i wyczyść do sucha, pewnie tam dostała się wilgoć przy myciu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego, edytuj posty a nie pisz 3 pod rząd.... Czyli awaria nie miała jakiegoś powiązanai z myciem silnikiem, no chyba że woda się wlała do baku.