Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie.

Zaczne od tego ze posiadam bmw e46 coupe 323. Lampy mam halogenowe ale coś mnie pokusiło i założyłem zestaw xenonów, nie zmienialem przy tym wkładów na soczewki ale niedługo pojawi się taka zmiana. Dlaczego założyłem HID-y ? Bo w zwykłych żarówkach w nocy nic nie widziałem - reflektory były ustawione na stacji diagnostycznej i nic. Odbłyśniki są dobre. I to jest główny powód dla którego założyłem taki zestaw.

A teraz moje pytanie - w jaki sposób ustawić światła? na lampie pod maską jest takie okrągłe pokrętło, takie jakby na krawędziach ząbkowane, widziałem, że diagnosta kręcił tym ale ja próbowałem i nie widziałem różnicy w wysokości (robiłem to dziś po zmroku). Wiem ze podobno jest regulacja góra/dół i prawo/lewo. Chce samemu ustawić bo nie mam zamiaru słuchac diagnosty ze te swiatla niedozwolone itd a nie chce też oślepiać kierujących z przeciwka - zrezygnować z tego tez nie chce bo to w końcu chodzi o moje i czyjeś bezpieczenstwo w nocy. Wiem ze jak założe reflektory soczewkowe to będzie ok :)

Tak więc podsumowując to mój post dotyczy tego w jaki sposób ustawić światła w mojej kochanej Buni :)

Aha i prosze Panowie, darujcie sobie zbędne wyzwiska skierowane w moją strone typu, że to wieć itd... moje auto, będę chciał to mogę nawet kupę wozić na masce i nikomu nic do tego :)

Dziękuje za mądre i sensowen odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich użytkowników tej cudownej marki :)

Maciek.

Opublikowano

Powiem tak:

WYJMIJ TEN XENON Z LAMPY BEZ SOCZEWKI,MOŻESZ KOGOŚ ZABIĆ!!!!!!!!!A ustawiająć ją ustaw ja na pokrętle elektrycznum ustawianiu na 3 czyli na najniższe,i wyjdzie prawie to samo co na zwykłej żarówce bo będą świeciły pod sam zderzak ale może wtedy nikt przez CIEBIE nie zginie...może zainwestuj w lepsze żarówki,wypoleruj szkła lampy i się poprawi...A być może po niedzieli będe miał do sprzedania środek lamp soczewka ori pod xenon...

A ustawia się je pod ścianą jak będzie ciemno,i pokrętłem pod maską kręcisz i przyglądasz się idzie albo delikatnie w dół albo delikatnie w góre...

Pozatym szybciutko stracisz dowód...

...Ciśnij jeśli masz pasję nie stawaj,wsiądź odpal fure w gaz napier...szyby w dół,ryk silnika niech cię niesie:)