Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, potrzebuje pilnie i szybko rady. Kolega posiada niedawno nabyte BMW e90 318d 2007rok, ma pewien problem. Zdarzyło mu się kilka razy, że jego BMW nie chciało odpalić. Wsadzał jeden kluczyk i nic, wsadził drugi kluczyk auto odpaliło. Innym razem auto normalnie odpaliło potem wrócił do domu i za kilka minut znowu chciał jechać, auto nie reagowało ani na jeden ani na drugi kluczyk, po czym po 10 minutach udało sie normlanie odpalić. Podczas wsadzenia kluczyka i próby odpalenia między zegarami pojawia się wykrzyknik. Miał ktoś podobny prolem, albo może zna ktoś rozwiązanie tego problemu?

Dzięki za sugestie

Mat

Opublikowano
Może być problem z anteną od imobilajzera, albo baterią od kluczyka/ów. Podłacz pod komputer i sprawdź jakie błdy siępokazały.
Opublikowano

moze problem ze sprzeglem , poniewaz aby odpalic musi byc wcisniete moze nie laczy czujnik :idea: taka moja sugestia

P.S sorry nie mam polskich znakow.

Opublikowano
Hmm wydaję mi się że jeśli chodzi o sprzęgło to nie - odpada:) poprostu jest coś jakby z immo albo z kluczykiem. Bo zdarza się że na jeden nie reaguje wkłada drugi i odpala, czasem oba nie reagują trzeba odczekać z 10 min i jest ok.