Skocz do zawartości

318i problem ze skrzynia biegow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich mam taki problem otoz w moim e36 bardzo ciezko przerzuca sie biegi niestety nie mam pojecia co to moze byc bylem u znajomego to mowil ze to nic powaznego [jakies walki czy cos] i moje pytanie czy moge cokolwiek sam sprawdzic by miec pewnosc co to i nie pakowac sie w duze koszta czy po prostu odrazu do mechanika z wiara w to ze mnie nie skasuje mowiac krotko ? i moze macie orientacje w cenie ile moze takie cos kosztowac z gory dziekuje i pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale cieżko chodzi lawarek zmiany biegów czy cieżko wbić bieg? Sprawdź przedewszystkim stan oleju w skrzyni czy nie ubyło czasami.
Opublikowano
jak chce trojke wbic to musze lekko do prawej odchylic i w gore a np dwojke to troche w dol dopiero lewo i w dol calkiem wiec nie wiem ... takie sa objawy i ogolnie ciezko chodzi meczy mnie to bardzo ..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz wyrobione elementy zmiany biegów. Wejdź pod samochód, od dołu są widać dwa drożki co sterują skrzynią biegów. Zobacz co i jak tam wygląda, czy nie ma jakis luzów.
Opublikowano
tak wlasnie moj znajomy o dych drazkach cos mowil ze naprawa ze 150 do 200 zl mnie wyniesie tego ogolnie nie mam jak wejsc pod auto ogolnie bo nie mam kanalu ale postaram sie wejsc i jak cos to napisze jak jest ale mimo to wielkie dzieki za pomoc