Skocz do zawartości

320d Touring zablokowany środkowy pas tylnej kanapy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kilka dni temu przy konserwowaniu tapicerki owinąłem środkowym pasem tylnej kanapy środkowy zagłówek, aby mi nie przeszkadzał. Niestety wtedy złożyłem oparcie, pas się zwinął do środka (do oparcia), zablokował i oparcia już nie podniosłem (pasa było za mało, żeby oparcie postawić z powrotem w pion odwijając z zagłówka). Problem rozwiązałem odkręcając oparcie i cofając do bagażnika :8) Niestety teraz mam problem z tym pasem, a mianowicie nie chce sie rozwijać ani zwijać :? Coś w mechanizmie zwijania się zblokowało (pewnie to samo co blokuje pad podczas wypadku) i nie chce puścić. Tu moja prośba... Czy ma ktoś jakiś schemat który ułatwiłby mi dostanie się do tego mechanizmu (czyt. rozebranie oparcia)? Może ktoś ewentualnie miał podobny problem i może podsunąć rozwiązanie?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Problem rozwiązany :D

Wystarczyło "domknąć" oparcie, porządnie nim trzasnąć, żeby się domknęło i blokada puściła.

Jeżeli kanapa jest na swoim miejscu a mimo to pas się nie rozwija to czasem trzeba też ręcznie wrócić na swoje miejsce dźwignię służącą do składania oparcia. U mnie pomogło. Może komuś się przyda. :cool2:

pzdr