Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W związku z tym, że trafia mi sie okazja. Zastanawiam się nad zakupem sprzętu: Tuby blaupunkt 1200W i Wzmaka JVC GTO 2x 600 W. No i że za bardzo nie znam się na tym, chciałbym zapytać was jaki kabel (zestaw kabli) do wzmaka kupić (chodzi mi o średnice) Byłem w sklepie to gość mnie namawiał na najdroższy jaki miał. Powiedział, że do takiej mocy potrzebny jest porządny kabel aż 2 cm! Mowił też, że przez nieodpowiedni kabel można spalić wzmacniacz albo i cały samochód puścić z dymem. Czy to prawda ? Jak to z tym jest ?

Do tego mógłby mi ktoś napisać jak najłatwiej przeprowadzić kabel od akumulatora do wzmacniacza ? jak macie to zrobione u siebie ? Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

co do kabli mit tutaj chodzi bardziej o czystosc dzwieku no i fakt kabel by ci sie przydal grubszy no ale nie do przesady ; ) z tym spaleniem auta to niezly tekst ..

najlatwiej jest przeprowadzic kabel progiem lub ewentualnie srodkiem i czemu od akumulatora nie lepiej od radia kablem sterujacym ktory by ci odcinal prad do wzmaka ? pozdrawiam